Levende julekalender og marcipankiks

Måske du nu tænker, om der er gået små dyr i min chokoladejulekalender, eller om det er en kalender, drevet af batterier – men nej, slet ikke 🙂

For tredje gang har vi i mine kirker her i december en levende julekalender. Det er et lille arrangement i kirken hver dag indtil jul – som at åbne en låge i en papkalender, så åbner vi her døren ind til kirken.

Hver dag har fået et bogstav, som dagens oplægsholder så fortæller ud fra. Ganske kort, for hele arrangementet varer kun ca. 17 minutter. Og i den tid læses tillige et par vers fra Peters jul, der synges en sang eller salme og sluttes med Fadervor.

Men alt i alt et lille frikvarter i decemberdagenes travlhed. En stille stund i et smukt oplyst rum. Lidt åndelig forberedelse til jul, kan man vist godt sige det er.

Og i år har den levende julekalender været godt besøgt – og så er det jo dejligt at arrangere noget.

Nu er vi nået halvvejs, og derfor er det sidste dag i Gamborg kirke, og vi besluttede, at det skulle markeres med en kop kaffe – og lidt julebag.

Jeg har valgt at servere noget lidt utraditionelt – og hvis det ikke falder i deltagernes smag, så må de spise en guldkaramel i stedet 🙂

Det blev nemlig til marcipankiks.

En helt fantastisk opskrift, hvis du spørger mig 🙂 Jeg synes det at spise kage og samtidig have noget at tygge på, det er en fin kombination.

De er lette at gå til, og helt uden julekrydderier – det er der måske nogen, der synes kan være rart – bare lige en enkelt gang.

God adventsweekend.

Det er lidt spændende, om vi blæser helt væk her på Fyn – lige nu er det bare gråt …

Jette

Forrige indlæg

Skøn, varm gløgg

Næste indlæg

Lækre små Luciabrød med fordej

2 Kommentarer

  1. Karen Engell Dalsgaard

    Sikke en hyggelig ide. Og kiksene ser vildt lækre ud – også for en som mig, der normalt ikke er så vild med marcipan.
    vh/Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    December må være en hård måned for dig, når du ikke er så begejstret for marcipan 🙂 Og ja, det er ret hyggeligt at mødes med andre til en anden form for julekalender.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal