Jeg synes, en af de dejlige ting ved december er gløgg 🙂 Jeg siger ja tak, hver gang jeg bydes et glas. Så sent som i aftes, efter at have sunget med koret ved en gudstjeneste med de ni læsninger. Så lunede det gevaldigt. Både fordi der havde været lidt køligt i den kirke, vi var i. Men også fordi det giver mulighed for lige at hilse på hinanden, inden man går hver til sit.

Jeg serverede også gløgg til Tupperware demonstrationen i sidste uge.

Jeg brugte både min gamle opskrift på ekstrakt, som du kan finde opskriften på her og en ny opskrift.

For jeg læste for nogen tid siden hos La cucina Nada om en gløggeksrakt, som lød meget anderledes end andre. Og som derfor måtte den prøves 🙂

Det specielle var, at ekstrakten var lavet på vodka, krydderier og frisk ingefær – og skulle så blot stå og trække – gerne længe. Min stod ca. en måned.

Så det vil nok knibe med at lave det til brug for i år – men så kan du jo prøve næste år. For det var en god ekstrakt med er lidt særligt præg.

Gløgg ekstrakt (lille portion)

1 dl. vodka

1-2 cm frisk ingefær i tynde skiver

8-10 kapsler kardemomme

2 små stykker kanel (a ca. 5 cm)

Kommes i et glas med skruelåg og sættes i køleskab.

Når tiden er inde for at det skal bruges, sigtes lagen og blandes med rødvin og smages til med sukker.

Jeg var ikke så modig, at jeg kun brugte ekstrakten her, men blandede den som sagt med min gamle udgave. Jeg har ikke nogen eksakt opskrift – her må der smages og justeres 🙂

Rosinerne var lagt i blød i portvin og mandler snittede – og så var det bare om at mikse et glas.

Og det varmer – og på en blæsende og våd dag som i dag, vil det helt sikkert gøre godt!

14 dage til jul – stadig tid til forberedelse og forventning.

Jette