Lidt lækre grovboller med fyld

Her midt i de mange skønne julesmåkager, chokolade og gløgg – da er det også rart ind imellem at få noget, der har lidt mere struktur og lidt mere at tygge på.

Så inspireret af Jane, der fortalte om hendes nybagte boller med forskellig frugt – så gik jeg også i gang.

Og fik lavet mig en helt lille portion – der blev faktisk kun 4 gode boller – men så er der jo en god undskyldning for snart at bage igen 🙂

Grovboller med julefyld

12 gr. gær

1 dl. surmælksprodukt (jeg brugte fløde og yoghurt)

1 dl. vand

1 spsk. olie

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

50 gr. grahamsmel

50 gr. fuldkornsmel

50 gr. havregryn

25 gr. hakkede dadler

25 gr. valnødder, grofthakkede

ca. 100 gr. hvedemel

Udrør gær i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser, minus fyld og hvedemel. Lad dejen stå et kvarters tid, før den røres og æltes færdig, og de sidste ingredienser kommes i.

En fin lille dej, der nu hæver 2 – 3 timer.

Æltes igennem igen og formes til 4 lidt flade boller. De efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader og bages ca. 15 minutter. Afkøler på en rist.

Og det er grove boller – men lækre og fyldt med smag.

På en frostklar tirsdag.

Jette

Forrige indlæg

Brunkager i helt ny dåse :-)

Næste indlæg

Skøn, varm gløgg

2 Kommentarer

  1. Jane Birke Nielsen

    De ser lækre ud 🙂 Da vores ældste søn gik i dagpleje bagte de rigtig tit nogen lækre grovboller netop med valnødder i……..uha som de var go´e 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Utroligt at din søn i den alder syntes om valnødder. For det er en af de nødder, som mange har det lidt svært med. Men jeg synes nu de smager dejligt og har mange anvendelsesmuligheder i sig.
    God dag til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal