Her midt i de mange skønne julesmåkager, chokolade og gløgg – da er det også rart ind imellem at få noget, der har lidt mere struktur og lidt mere at tygge på.
Så inspireret af Jane, der fortalte om hendes nybagte boller med forskellig frugt – så gik jeg også i gang.
Og fik lavet mig en helt lille portion – der blev faktisk kun 4 gode boller – men så er der jo en god undskyldning for snart at bage igen 🙂
Grovboller med julefyld
12 gr. gær
1 dl. surmælksprodukt (jeg brugte fløde og yoghurt)
1 dl. vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 gr. grahamsmel
50 gr. fuldkornsmel
50 gr. havregryn
25 gr. hakkede dadler
25 gr. valnødder, grofthakkede
ca. 100 gr. hvedemel
Udrør gær i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser, minus fyld og hvedemel. Lad dejen stå et kvarters tid, før den røres og æltes færdig, og de sidste ingredienser kommes i.
En fin lille dej, der nu hæver 2 – 3 timer.
Æltes igennem igen og formes til 4 lidt flade boller. De efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader og bages ca. 15 minutter. Afkøler på en rist.
Og det er grove boller – men lækre og fyldt med smag.
På en frostklar tirsdag.
Jette
Jane Birke Nielsen
De ser lækre ud 🙂 Da vores ældste søn gik i dagpleje bagte de rigtig tit nogen lækre grovboller netop med valnødder i……..uha som de var go´e 🙂
Jette Holm Rosendal
Utroligt at din søn i den alder syntes om valnødder. For det er en af de nødder, som mange har det lidt svært med. Men jeg synes nu de smager dejligt og har mange anvendelsesmuligheder i sig.
God dag til dig.