Havtorn i kransekage

I aften skal mine konfirmandforældre i kirke og høre om, hvordan konfirmationen kommer til at forløbe. Det plejer at være en hyggelig aften, med mange praktiske spørgsmål. Men det er også en stor dag – konfirmationen.

Men udover de mange informationer og en gennemsyngning af alle konfirmationens salmer – så er der også kaffe og kage 🙂

Sidste år bagte jeg brownies med lidt snyd – i år bliver det peanutbrownies og, som jeg allerede viste på Facebook i går, små kransekagetoppe med tørret havtorn.

Havtorn i kransekage (ca. 25 stk)

1 spsk. tørret havtorn

1 spsk. spiritus (cognac)

200 gr. marcipan

75 gr. sukker

1 æggehvide

Kom havtorn og cognac i en kop og lad det trække nogle timer. Kom æggehvide og sukker i en skål, rør det sammen og lad det stå mindst en halv times tid. Riv marcipan og rør den i æggehviden sammen med havtorn.

Massen kommes i en sprøjtepose og sættes i små toppe på en plade med bagepapir. (Jeg øver mig stadig på den kunst, at lave fine toppe :-))

Bages ca. 8-10 minutter ved 200 grader. Afkøler på pladen.

Når toppene er kolde, kan de eventuelt dyppes i smeltet chokolade.

De tørrede havtorn har haft godt af at ligge i blød. De gav en fin syrlighed til de søde kransekager.

På endnu en smuk forårsdag 🙂

Jette

Forrige indlæg

En succes og en fiasko

Næste indlæg

Hvedemel fra fru Møllers mølleri

2 Kommentarer

  1. Karen

    Det lyder som en rigtig god ide med lidt syrligt modspil til marcipanen. De er heldige, dine konfirmandforældre 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak – det håber jeg så også de synes 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal