I aften skal mine konfirmandforældre i kirke og høre om, hvordan konfirmationen kommer til at forløbe. Det plejer at være en hyggelig aften, med mange praktiske spørgsmål. Men det er også en stor dag – konfirmationen.
Men udover de mange informationer og en gennemsyngning af alle konfirmationens salmer – så er der også kaffe og kage 🙂
Sidste år bagte jeg brownies med lidt snyd – i år bliver det peanutbrownies og, som jeg allerede viste på Facebook i går, små kransekagetoppe med tørret havtorn.
Havtorn i kransekage (ca. 25 stk)
1 spsk. tørret havtorn
1 spsk. spiritus (cognac)
200 gr. marcipan
75 gr. sukker
1 æggehvide
Kom havtorn og cognac i en kop og lad det trække nogle timer. Kom æggehvide og sukker i en skål, rør det sammen og lad det stå mindst en halv times tid. Riv marcipan og rør den i æggehviden sammen med havtorn.
Massen kommes i en sprøjtepose og sættes i små toppe på en plade med bagepapir. (Jeg øver mig stadig på den kunst, at lave fine toppe :-))
Bages ca. 8-10 minutter ved 200 grader. Afkøler på pladen.
Når toppene er kolde, kan de eventuelt dyppes i smeltet chokolade.
De tørrede havtorn har haft godt af at ligge i blød. De gav en fin syrlighed til de søde kransekager.
På endnu en smuk forårsdag 🙂
Jette
Karen
Det lyder som en rigtig god ide med lidt syrligt modspil til marcipanen. De er heldige, dine konfirmandforældre 🙂
Jette Holm Rosendal
Tak – det håber jeg så også de synes 🙂