brownies

Peanutbrownies

Jeg har spekuleret på, om der skal chokolade i en brownie? For i givet fald vil denne kage ikke kunne bære sit navn retmæssigt 🙂 der er ikke skyggen af chokolade her.

Opskriften er fundet i en spændende bog: “One more slice” som er på dansk, trods den engelsk klingende titel. Bogen er skrevet af en svensk kok (og meget andet) Leila Lindholm.

Jeg synes altid, det er interessant når forskellige ingredienser sættes sammen – altså nogen man ikke umiddelbart tænker på at komme i samme kage. I denne er det en browniedej, der blandes med en peanutbuttercreme. Og drysses med salte peanuts. Det lyder og er lækkert.

Nu håber jeg deltagerne i kirkekaffen i eftermiddag synes det samme 🙂

Peanutbrownies

200 gr. smør

150 gr. sukker

2 tsk. vaniljesukker

75 gr. lys sirup

½ tsk. flagesalt (let knust)

4 æg, fra nysgerrige høns

30 gr. kakao

75 gr. mel

Peanutbuttercreme

50 gr. smør

50 gr. flormelis

150 gr. peanutbutter

1 nip flagesalt

1 tsk. vaniljesukker

Pynt

½ dl. peanuts

Begynd med peanutbuttercremen. Kom alle ingredienser i en gryde og smelt det ved svag varme og rør det godt sammen. Tages af varmen og køler lidt af, mens dejen laves.

Pisk smør, sukker, vaniljesukker, salt og sirup grundigt. Tilsæt æggene – et ad gangen – og pisk godt mellem hvert æg. Sigt kakao og mel og bland det i dejen. Fordel den i en form (ca. 22 x 28 cm), beklædt med bagepapir.

Kom nu cremen ovenpå. Brug en ske og læg det i klumper. – Tegn med en kniv så creme og dej blandes lidt og bliver marmoreret.

Drys til sidst peanuts over kagen. Bages ved 175 grader i ca. 25 minutter og afkøler i formen, før den skæres ud i mindre tern.

Jeg kan se, at cremen ligger lidt for samlet, næste gang skal dej og creme mikses lidt mere.

Men en spændende kage er det, nu håber jeg så blot, at menigheden synes det samme. For en sikkerheds skyld har jeg lavet et lille alternativ – mini cup-cakes 🙂

God weekend.

Jette

Forrige indlæg

Havrecookies blev til sprøde havrekager

Næste indlæg

… træd forsigtigt i den nye sne;

4 Kommentarer

 1. A + K = ♥

  Hold op, det ser godt ud!

  – Anne

 2. Macbeth

  det ser rigtig godt ud! En rigtig god ide med peanutcremen. Jeg tror ikke, at der nødvendigvis skal chokolade i en brownie. Jeg har set opskrifter både med og uden og udelader det oftest selv… (hvis jeg køber chokolade ind til det, ender jeg bare med at spise halvdelen, mens jeg står og laver dejen …hovsa…)

  • Jette Holm Rosendal

   Tak 🙂 også for dit svar. Jeg har også set opskrifter både med og uden chokolade, så det er åbenbart ikke den ingrediens der afgør om kagen er en brownies. Og det med at noget af chokoladen forsvinder undervejs kender jeg også godt til 🙂

 3. Jette Holm Rosendal

  Hej Anne. Det smagte også overraskende godt – jeg havde ikke noget med hjem efter gudstjenesten, så det var vist også faldet i andres smag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal