Her en mandag morgen – og med et glimt til en solskinsdag, og et glimt bagud til en dejlig friweekend – så bød weekenden på både succes og fiasko.

Succesen først – min søns efterskole, Grejsdalens Efterskole, kunne for nylig fejre 80 års jubilæum, og det blev fejret med en fin fest i lørdags. Med underholdning, en video hilsen fra undervisningsministeren og en fin koncert med Hymns from Nineveh. En flot og mindeværdig aften for en god skole.

Og som en anden lille goodiebag fik alle gæster et lille glas hjemmelavet pesto med hjem. Eleverne havde været i køkkenet og blendet og blandet. Tillige havde de bagt små grissinier og kiks, som lå sammen med pestoen. Jeg synes, det var genialt tænkt, og det hele smagte fint.

Fiaskoen er af en helt anden art. I går var der sogneindsamling til fordel for Folkekirkens Nødhjælp, og mine sogne deltog.

Men kun en indsamler dukkede op! Hun gjorde det til gengæld godt, så stor tak til hende for hendes ihærdighed og gåpåmod.

Jeg må dog også sige, at jeg deltog ikke selv. Jeg har det meget blandet med at gå rundt og samle ind. Jeg vil hellere lave frivilligt arbejde på en anden måde – og for eksempel gerne bage boller, som var tiltænkt indsamlerne, når de kom tilbage fra deres tur.

Men dem blev der ikke brug for i går.

Til gengæld nød Trine og jeg at gå og småspise nybagte boller hele dagen.

Men at kalde sogneindsamlingen for en fiasko er nok alligevel ikke helt fair. – Der blev på landsplan indsamlet mere end 14 millioner kr. og det var mere end sidste år – så alt i alt må det siges at være et ganske flot resultat. Og viser, at det er en indsamling, der i den brede befolkning stadig er stor opbakning til.

Det er godt at tænke på – når man ikke lige synes, det går så godt hos en selv.

En ny uge ligger åben. Jeg håber, der kommer lidt mere af den sol, vi så i går – det var fantastisk at kunne sidde på terrasen og mærke solen varme i ansigtet 🙂

Jette