Fødselsdagskage

Dette er lidt et sats 🙂 For kagen her er lavet til en, der ikke vidste, at jeg havde vedkommende i tankerne. – Så nu håber jeg bare, at kagen falder i god jord.

Under alle omstændigheder, så har det været sjovt at udtænke kagen.

Fødselsdagskage (4-5 pers)

Lyse bunde, chokoladeganache og overtræksmarcipan –se her

Ribsmousse

50 gr. ribsgelé

1 blad husblas

1 dl. piskefløde

Udblød husblas et kvarterstid i koldt vand. Vrid det og smelt det i en skål i mikroovnen. Bland det af et par gange med geléen og vend det til sidst i den piskede fløde. Sættes på køl, indtil det skal bruges.

Råsyltede bær

100 gr. frosne bær (brombær og blåbær, men det kunne også være hindbær)

40 gr. sukker

½ tom vaniljestang

Det hele blandes og står et døgns tid i køleskabet og smelter godt sammen – til søde bær og dejlig saft. Husk at fiske vaniljestangen op, inden bærene bruges 🙂

Når kagen samles, deles bunden i tre lag, og på hvert lag kommes bær og lidt af saften og dækkes så med moussen, før næste lag lægges ovenpå og det hele gentages. Sættes på køl, gerne til næste dag.

Kom chokoladeganache på toppen af kagen og lav et bånd af overtræksmarcipan, som sættes omkring kagen. Pynt med resterne af marcipanen.

Marcipanen blev denne gang farvet grøn – for modtageren tilbringer ret meget af sin tid ude i naturen 🙂

Og han blev glad, da han fik kagen overrakt.

God weekend.

Jette

Forrige indlæg

Et godt køb :-)

Næste indlæg

En succes og en fiasko

2 Kommentarer

  1. Karen

    Afventer spændt næste afsnit 😉

  2. Jette Holm Rosendal

    🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal