Genbrug af ribs :-)

Dette er et forsøg – men sommetider er det lidt sjovt at få udfordret sin viden og kunnen – og det blev den her.

Kirkens graver havde haft gang i fremstilling af kryddersnaps – eller vel egentlig ribssnaps. Det var i hvert fald ribs og sukker, der i en månedstid havde stået og trukket med en flaske snaps. Og nu var tiden kommet, da ribsene skulle hældes fra – og så var spørgsmålet: Kunne de bruges til noget? Jeg fik bærene overdraget og måtte så se, om det kunne blive til noget 🙂

Jeg fandt en enkelt blog, hvor der var nævnt i forbifarten, at sådanne bær kunne bruges til marmelade eller saft – men hvordan eller nogen opskrift var der ikke noget af.

Så mine tanker gik i retning af ribsgele – med alkoholsmag 🙂 Ribsene var søde og havde en smag af spiritus.

De frasigtede ribs kom i en gryde med et par deciliter vand og så kogt et kvarters tid. Og derefter til afdrypning i en sigte. Saften blev kogt ca. ti minutter med lidt sukker – og så ellers hældt på et glas.

Og geleen er stivnet – nok ikke helt som til rigtig gele, men godt på vej.

Og smagen ? 🙂 Den er udmærket, men slet ikke så frisk og tydelig som gele lavet på friske ribs. En lidt flad smag. Men jeg tænker, at den fint kan bruges til at overtrække en frugttærte med eller som top på en cheesecake.

Og farven er forbavsende fin, selv om ribsene har ligget i sprit i 40 dage, eller hvor længe det nu var 🙂

På en skøn og solrig fredag – ønskes du god weekend.

Jette

Forrige indlæg

Chokoladekage med blåbær

Næste indlæg

At gå baglæns fremad …

2 Kommentarer

 1. Annette

  Hej Jette, jeg lærte først din blog at kende for et par dage siden og hvor har jeg frydet mig over de gode opskrifter og skønne billeder. Jeg glæder mig til at følge dig.
  Med venlig hilsen
  Annette ud i Holland

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Annette. Tak for din venlige hilsen. Og det glæder mig, at du synes bloggen kan bringe lidt inspiration og glimt fra Danmark til dig i Holland.
  De bedste hilsner
  Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal