Denne kage bagte jeg første gang, da jeg fyldte 50! Jeg havde dengang besluttet, at jeg ville fejre dagen med en reception med champagne, kaffe og kager – og så faktisk også en koncert. Menighedsrådet betalte en skøn orgelkoncert med 6 forskellige organister – det var lidt vildt, men super godt.

Det var et sidespring – det var kagen jeg kom fra. Den er igen, fristes jeg til at skrive, efter Mette Blomsterbergs opskrift – men i halv størrelse. Da jeg lavede kagen første gang, havde jeg ikke nogen blåbær, så da brugte jeg solbær i stedet for, og det fungerede også ganske godt.

Men nu har jeg fået lavet blåbærsylt, så det blev brugt denne gang.

Og kagen blev serveret til menighedsrådsmødet i aftes. Hvortil jeg også havde bagt nogle grovflutes med sesam- og hørfrø og nogle lækre boller med Egeskov Mølle-mel. Mere om dem en anden dag.

Chokoladekage med blåbær

90 gr. smør

½ dl. vand

1/3 vaniljestang, kornene herfra

150 gr. sukker

100 gr. mel

2 æg fra fornøjede høns

25 gr. kakao

½ tsk. bagepulver

Smelt smør og vand og lad det køle lidt af. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med lidt af sukkeret. I en skål komme æg, sukker og vaniljesukker og det piskes godt og længe, til det er let og luftigt. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggesnapsen og vend forsigtigt rundt, til det er godt blandet. Tilsæt til sidst det smeltede smør. Kom dejen i en lille bradepande (18 x 18 cm) og bag kagen ca. 25 minutter ved 175 grader. Afkøler i formen.

Hvid chokoladecreme med blåbær

1 blad husblas

2½ dl. piskefløde

75 gr. hakket hvid chokolade

+ blåbærsylt af 100 gr. blåbær

Læg husblassen i blød i koldt vand et kvarters tid. Var fløden op til godt varm, men må ikke koge. Kom den hakkede chokolade i en skål og tilsæt ca. halvdelen af fløden og pisk grundigt. Tilsæt den resterende fløde og pisk til al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen og kom den i den varme blanding og rør godt. Kom det hele igennem en sigte – for at fange det sidste af chokoladen, der ikke er smeltet. Dæk skålen med film og sæt chokoladefløden i køleskabet, gerne til næste dag.

Pisk den kolde fløde til en lækker creme og kom den kolde blåbærsylt i. Rør det grundigt rundt.

Kom cremen i en sprøjtepose og klip spidsen af og sæt store bomber på chokoladekagen – eller smør cremen ud. Jeg havde lidt creme i overskud.

 

Sigt til allersidst lidt kakao på toppen af kagen, og stil den køligt, indtil den skal serveres.

 

Og det er en lækker kage – der blev spist en god del af den til mødet i aftes. Dette er hvad der er tilbage:

 

 

Og med et personalemøde her til morgen, så tror jeg det sidste forsvinder 🙂 Men jo dejligt, når det, der bages både smager godt, og der er brug for det.

 

En morgen med sol.

 

Jette