Så blev jeg igen betænkt med mel 🙂 hvor dejligt. Og jeg bager gerne.

Melet er fra Fru Møllers Mølleri – jeg har en gang tidligere haft mel derfra.

Dette friskmalede hvedemel er malet på stenkværn og er lidt specielt på grund af den korte holdbarhed. Mølleriet har sat en holdbarhedstid på kun to måneder, og det er faktisk ret kort tid. Men når alle dele er med i melet – også kim og skaldele – så forkortes holdbarheden betragteligt.

Så nu må jeg i gang. På Mølleriets hjemmeside er en opskrift til inspiration på langtidshævet hvedebrød – den her jeg forsøgt mig med her. Det er virkelig en opskrift helt tilbage til basic 🙂

Langtidshævet hvedebrød (et lille brød)

1 gr. gær! (på størrelse med en ært)

2 dl. koldt vand

1½ tsk. groft salt

ca. 200 gr. mel

Udrør gær og salt i det kolde vand og tilsæt mel til dejen er håndterbar i hånden, men endelig ikke for meget mel i. Sæt dejen til hævning på køkkenbordet en 8 – 10 timer (kom den i en pose eller læg låg på skålen)

Dejen hæver flot op, er helt fugtig at se til på overfladen. Æltes ganske let igennem, efterhæver eventuelt i en hævekurv mens ovnen varmer op.

Bages ca. 10 minutter ved 250 grader, sænk temperaturen til 200 grader og bag videre ca. 15 minutter. Brødet køler af på en rist.

Et fint lille brød, der er hævet gevaldigt op – til trods for den meget lille mængde gær.

Brødet har en sej krumme og lækre store lufthuller. Her i selskab med en dejlig brie og hjemmelavet rosmarinhonning – mere om det i morgen. Men sagt allerede her – det smagte dejligt 🙂

Og nu lokker solen udendørs – så på med løbeskoene 🙂

God onsdag.

Jette