Rosmarinhonning

Umiddelbart så har det ikke meget med bagning at gøre 🙂

Men det fungerer godt sammen med noget brød og ost. Det vender jeg tilbage til.

Men først lidt om blandingen rosmarin og honning. Jeg læste om den kombination, da jeg i sidste weekend var på besøg hos min gamle far, og sad og bladrede lidt i et gammelt ugeblad. Når vi er på besøg, bliver der tid til både at strikke og snakke, men også at sidde stille og støve gamle blade igennem.

Og rosmarin har jeg stadig i haven i min krukke. Vinteren har været mild og god, i hvert fald er den lille busk groet ret godt.

Og jeg glæder mig hver gang jeg kan bruge en kvist derfra.

Det er efterhånden gået op for mig, at honning er en god følgesvend til især brie. Og da jeg forleden fandt et lækkert stykke brie, så var der god grund til at prøve denne blanding.

Og med den bagtanke, at jeg om godt en uges tid skal lave mad til mellembarnets fødselsdag. Da kunne forretten måske være lidt tapas, eller forskellige mikro retter – for eksempel et stykke flute med brie og rosmarinhonning 🙂

Sidste år ønskede Mette den mystiske kage, malteserkagen, men i år bliver det en middag herhjemme. Hyggeligt uanset hvad 🙂

Rosmarinhonning

2-3 små kviste rosmarin

50 gr. honning

Skyl rosmarin og klip eller skær nålene i små stykker. Kom dem i en gryde sammen med honning. Bring det langsomt i kog og kog det ved svag varme og under låg et par minutter.

Kommes i et lille glas og opbevares på køl. Honningen stivner igen, så inden servering må en lige lunes et kort øjeblik i mikroovnen.

Det smager altså ret godt – og de fine grønne nåle er tydelige og smager godt igennem. Det er virkelig en let ting at lave og vil gøre sig godt på ethvert ostebord 🙂

Jette

Forrige indlæg

Hvedemel fra fru Møllers mølleri

Næste indlæg

Forårsglimt

2 Kommentarer

 1. Septemberliv

  Jeg har i mange år haft held med at holde min rosmarin i haven og det har været i både milde og snerige vintre. Den står op af hus muren og jeg tror det beskytter.
  Ost og honning er en lækker kombination og det er da et lækker let tilbehør du præsenterer her :0) Jeg kunne også forestille mig lidt hakkede valnødder i blandingen.

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Kari. Tak for tipsene 🙂 Jeg vil helt bestemt forsøge med valnødder i næste gang, for jeg tror du har helt ret, at de vil passe fint ind med honning og rosmarin.
  God weekend.
  Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal