Som nævnt tidligere, så er der fødselsdag i familien i denne weekend. Og det er altid dejligt og hyggeligt at fejre fødselsdag. I haven bliver flaget altid hejst på de dage, så enhver, som kommer forbi kan vide, at her er der nogen, der holder fødselsdag.

Og jeg tror vi alle har godt af og nyder lidt,  en enkelt dag om året, at have lov til at være lidt i centrum og blive lidt forkælet 🙂

Fødselsdagskagen bød i år på en udfordring. Mette ønskede sig en Malteserskage!

Sådan en havde jeg aldrig hverken set eller hørt om før Mette sendte et billede på facebook og glad og frimodigt pointerede, at sådan en ønskede hun sig til sin fødselsdag !

Så gik jagten på opskriften ind. Blogs blev besøgt og billeder analyseret – og nu kommer her mit bud på en Malteserskage

Bundene valgte jeg at lave lyse, fylde lagkagen med hindbærfromage, smøre kagen ind i chokoladeganache og pynte med mange, mange maltesers 🙂

Indkøbt i poser, som i øvrigt havde det med at forsvinde i takt med at de blev indkøbt og lagt i kælderen til senere brug:-)

Lagkagebunden og hindbær/jordbærfyldet finder du opskriften på her

Her står kagen fint – men fyldet falder lidt ud, når ringen fjernes – så der bør kommes et ekstra blad husblas i moussen.

Chokoladeganache

2½ dl. piskefløde

100 gr. mørk chokolade

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden i kog og kom den varme fløde over chokoladen, lidt af gangen, og rør til chokoladen er smeltet. Læg et stykke husholdnings film over (skal røre overfladen på fløden, så undgås kondensvand) og sæt fløden i køleskab til næste dag.

Piskes langsomt op – til en konsistens som mayonnaise. (Min blev pisket lige lidt for meget og var tæt på at skille og gryne)

Fordel ganachen på kagen – det er lidt besværligt på siderne. – Den blander sig lidt med moussen.

Og så kommer det sjove – rigtig mange maltesers fordeles over hele kagen – ca. 650 gram!!

Nu håber jeg bare, at kagen holder til transporten til Århus, at den holder faconen og ikke mindst, at den smager godt. Men mon ikke den gør det?

God og festlig weekend.

Jette