Med en fortid som næsten vegetar, så spiser jeg generelt ikke meget kød – og derfor synes jeg også at et pølsebrød gerne må have meget brød og lidt pølse 🙂 Her er jeg nok ikke enig med alle – i hvert fald ikke min søn.

Mine pølsebrød er sjælent særlig ens – men som sønnen også pointerede, så gjorde det ikke noget, at hverdagsbagværk ikke var super perfekt i kanten. Så det var da lidt trøst – og det vigtigste er da også, at de smager godt. Og mætter. Og det gør de her.

Pølsebrød (10 stk.)

1 dl. vand

1 ½ dl. surmælksprodukt

15 gr. gær

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

2 spsk olie

1 æg – fra en frejdig høne

50 gr. grahamsmel

ca 400 gr. hvedemel

5 pølser – delt i to (eller 10 pølsehornspølser)

Rør gæren ud i vand og surmælksprodukt tilsat salt og sukker. Tilsæt æg, olie og grahamsmel og rør godt. Til sidst kommes melet i – lidt af gangen, og endelig ikke for meget.

Dejen hæver længe – tildækket på køkkenbordet. 2 – 3 timer går fint.

Jeg deler dejen i 10 portioner. Ruller hver enkelt til en tynd pølse og snor den om en halv – rigtig – pølse.

Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bages ca. 15. minutter og huset dufter af pølsebrød – klar til at blive spist.

 

Smager bedst lune. – Som rigtig meget bagværk gør.

Og til sidst lige et billede af de dejlige hindbær og jordbær, der netop nu står i køleskabet og dufter og venter på at komme i kagen til fødselsdagsbarnet.

God torsdag.

Jette