Så er den engelske julekage blevet fundet frem fra køleskabets dyb. Den har efterhånden ligget der et stykke tid, men i dag kommer der gæster, og så vil det være helt fint at kunne byde på et stykke af årets julekage 🙂
Jeg ved jo endnu ikke hvordan den smager – men umiddelbart ser den fornuftig ud. Det er en kompakt kage, som spises i mindre stykker. Men det er normalt også stykker med megen smag – og lækre rosiner, der har suget til sig af spiritus i flere omgange 🙂
Kagen er blevet smurt op med abrikosmarmelade og overtrukket med overtræksmarcipan. Til denne kage har jeg brugt ca. 300 gr. marcipan. Jeg kommer ikke icing/glasur på. Jeg synes, det er for meget sukker, det er hårdt og tørt – så det undlader jeg gerne, selv om kagen jo så ikke er snehvid, men derimod fin marcipanfarvet 🙂
Advent og december er en hyggelig tid. Jeg nyder at lave små jule-relaterede ting – om ikke hver dag, så ofte 🙂 Det mest frustrerende i år er alle aflysningerne. Bedst som noget er på plads, aflyses eller udsættes det. Nå, men det bliver heldigvis jul alligevel.
At tage billeder i dag – er ret håbløst. Selv det naturlige dagslys giver ikke megen hjælp. Det er gråt, gråt og gråt. Lyset er tændt konstant. Det er godt, at det er december, hvor det bare er hyggeligt at være inden døre 🙂
God onsdag
Jette
Skriv et svar