Julen er på en gang langt væk, og så dog snublende nær. Jeg sidder i denne uge med næste kirkeblad og forsøger at få julens mange gudstjenester fordelt under corona restriktioner. Butikkerne har også været i gang et stykke tid – og langs veje begynder små boder at dukke op med de fineste juledekorationer og pynt.

Min første begyndelse er et helt andet sted. Det er den engelske julekage 🙂 I går blev den endelig bagt, efter at fyldet havde ligget i blød et par dage og suget til sig af gode smage fra både whisky og snaps 🙂 Jeg har tilføjet både svesker og tørret havtorn til min kage og suppleret med solsikkekerner. Men ellers er den helt traditionel. Tung og bastant – og nu klar til at blive dryppet med spiritus de næste dage – inden den pakkes godt ind og lægges til hvile bagerst i køleskabet. 

En gang i december kommer den frem igen, og så bliver den pyntet. Og så kan den snart smages på – det er altid spændende, hvordan smagen er. Jeg glæder mig allerede 🙂 

Denne kage er lidt fladere end normalt – formen kunne med fordel have været lidt mindre. Men pyt, den skal nok få ben at gå på alligevel.

Hvis du vil se et par andre af mine engelske julekager, så kan du se en her og her. Den kage er virkelig en fast del af julerepertoiret – og med lige linjer tilbage til min barndomsjul. Her var kagen en fast del af julens bagværk – min mor havde mødt kagen, mens hun var i England, og havde virkelig forelsket sig i den. Så hvert år blev kagen bagt. Så det fortsætter jeg med at gøre. Jeg er også vild med kager med masser af fyld 🙂

God mandag.

Jette