Jeg bagte for nogen tid siden den engelske julekage, dryppede den med rom og gemte den i køleskabet. Nu ventede den på at det blev jul.

Men den blev fundet frem før tid. For pludselig blev det vigtigt for mig, at den blev færdig og pyntet, så den kunne komme med nord på inden jul. Den blev overtrukket med marcipan og under marcipanen er der abrikosmarmelade

Den dag, min far blev begravet, da samledes hele familien ude på vores barndomshjem efter begravelsen og mindesamværet, for at drikke kaffe, og så ville det være helt i min mors ånd, at vi spiste den kage, hun altid serverede for os alle sammen i julen – den engelske julekage.

Nu var hverken min mor eller far til stede, så handlede det om, at gøre noget, der mindede om dem. Og det var blandt andet at samles om et kaffebord.

Kagen er blevet god. Og da det er en solid kage, så strækker den langt – til julen herhjemme også 🙂

God onsdag.

Jette