Den 24. april var der igen Klimahandledag. En dag blandt andet Grønne Nabofællesskaber og Concito står bag – og hvor der opfordres til at gøre alt muligt, der er godt for klimaet. Det kan være alt fra at samleskrald til at lave et kvashegn til at lave en klimavenlig middag, hvor der samtidig kan tales om klimaet 🙂

Jeg har været med de foregående år, og igen i år havde jeg inviteret familie og venner til en lidt anderledes aften. Eller så særlig er den heller ikke – men maden er grøn og så er der indlagt spørgsmål og quiz, som skubber lidt til samtalen. Og det fungerer ret godt, for dette med at der er et emne på menuen gør at samtalen ændrer sig lidt. Så lærerigt og godt.

Jeg havde lavet nogle små buketter med blomster og grene fra Oles have. Det mest bæredygtige når det handler om blomster, er da at bruge dem man allerede har 🙂 Men lige nu er der ikke så meget – men et par rhododendron blomster gjorde det fint. De holder desværre ikke så længe inden døre, men de pyntede på bordet i aftes.

Menuen var grøn – og med et blik for “stop madspild”. Så da jeg købte ind, kom der flere varer i kurven med gule skyer på – god mad, med en kortere holdbarhed. Men når de skulle bruges samme aften, var det jo ikke noget problem. Jeg havde lavet falafler og bagt et stort foccaciabrød, lavet dressing og grøn salat – og serverede lækre små kartofler fra Nordjylland til. Til kaffen kom der rababer-æblekage på bordet. Fryseren rummede rabarber og i Brugsen kunne jeg købe danske æbler – så kagen bestod meget af lokale råvarer 🙂

Vejret viste sig fra sin smukke side, så Oles udestue dannede en perfekt ramme om arrangementet 🙂

Og selskabet ville gerne være med igen næste år. For som de sagde, så fik de ikke selv lavet grøn mad – men det var spændende at møde det en gang i mellem. Og jo – jeg er klar igen næste år 🙂

God weekend.

Jette