Det er tid til at spise rabarber 🙂 Mine planter er ret unge planter, så jeg skal gå lidt forsigtigt til værks, når jeg trækker nogle stilke op. Men jeg nyder, hver gang, jeg kan tage en ny og frisk stilk med ind 🙂 Heldigvis har jeg også nogle liggende i fryseren fra sidste år, så der suppleres fra lageret.

Jeg har lavet en rabarbercrumble før, men besluttede at forsøge med en glutenfri udgave denne gang. Og den er faktisk blevet ret fin, så den er et godt alternativ, hvis du vil prøve noget andet. Og den tager ikke lang tid at lave 🙂

Glutenfri rabarbercrumble (4 pers.)

250 gr. rabarberstilke i små stykker

60 gr. sukker

25 gr. rosiner

25 gr. solsikkekerner

Alle ingredienser blandes i et ildfast fad ( mit var 21 cm i diameter) og røres lidt rundt.

Dejen:

30 gr. kokosmel

30 gr. havregryn

30 gr. mandler

75 gr. smør/margarine

60 gr. sukker

Kom mel, kokos og mandler i minihakker og hak det til groft mel – tilsæt smør og sukker og smuldr det hele sammen. Kan det ikke være i minihakkeren kan det kommes i en skål og smuldres med fingrene. Dejen fordeles oven på rabarberne og det hele bages 20-25 minutter ved 200 grader.

Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche.

Det smager bare godt – også dagen efter, hvor det lige lunes i mikroovnen.

God mandag.

Jette