For noget tid siden fandt jeg den fineste dug i genbrug. Lækkert stof, dejlige farver og god kvalitet. Det kunne der kommer en dejlig sommerkjole ud af – tænkte jeg i det kolde forår.

Og nu er den blevet til virkelighed. Jeg har hygget mig undervejs – jeg syr sjældent en ting lige i streg, men går til og fra. Syr en søm, rynker et stykke stof og finder en knap. Processen er også vigtig.

Men det er glæden ved den færdige kjole også. Det er samme mønster som jeg tidligere har brugt. Men denne gang er der også kommet lommer i. Det kan man ikke se, men jeg ved, at jeg bliver så glad for lige at have en lomme til nøgler og telefon eller hvad det nu måtte være.

Men hvorfor nu klippe en dug i stykker og sy en kjole af den i stedet – kunne du med rette spørge ? 🙂 Mit argument er, at det er et skridt på min bæredygtige rejse – at genbruge mere og også gerne selv sy noget af mit eget tøj. Dugen her havde en lille plet på midten og et mindre hul i et hjørne – og derfor var den nok blevet sendt til genbrug af dens tidligere ejer. Men når jeg klipper den ud i stykker til en kjole, så klipper jeg jo bare uden om det, der ikke kan bruges. Og der er virkelig ikke meget stof tilbage – og jeg er sikker på, at jeg næsten kommer til at bo i kjolen her hele sommeren – hvis blot solen skinner en lille bitte smule 🙂

Tøjindustrien belaster klimaet rigtig meget.

Ifølge FN står tekstilbranchen for op imod 10 pct. af den samlede CO2-udledning. (Artikel fra Natur og Miljø)

Så hvis vi bruger vores tøj længere og køber lidt mindre – eller køber noget, der allerede er i omløb, så giver vi klimaet en hjælpende hånd. Det er en god tanke.

Nu glæder jeg mit til flere sommerdage til min sommerkjole 🙂

God torsdag.

Jette