Med inspiration i en opskrift fra nettet blev denne kage bagt i går. En supernem kage at lave og med en kraftig smag af kokos 🙂 Jeg havde lidt frosne blåbær i fryseren – de kom i. Men jeg tænker at hindbær eller solbær også kunne være et bud på frugt her. Og frugten gør noget godt for kagen.

Mit kokosmel var ret groft – det ville have været en god ide lige at hakke det lidt i minihakkeren først 🙂

Det er min tur til at have brød med til Genbrugsbutikken og eftermiddagskaffen. Så igen er der blevet bagt scones – og som noget nyt, så har jeg købt en færdig glutenfri brødblanding. Nu skulle det prøves 🙂

Men her drejer det sig om kagen.

Kokoskage (8 stk.)

2 æg

75 gr. sukker

15 gr. smeltet smør

30 gr. havregryn, fint blendet

75 gr. kokosmel

½-1 dl blåbær (gerne fra frost)

Alle ingredienser – undtaget blåbær – kommes i en skål og røres godt sammen. Vend så til sidst blåbærene i – mine var lidt tøet op. Fordel dejen i en form – min var rund, ca. 18 cm i diameter og beklædt med bagepapir. Bag kagen ca. 25 minutter ved 175 grader. Køler af i formen.

Ganache

50 gr. chokolade

2 spsk. piskefløde

Hak chokoladen fint. Varm fløden op til kogepunkt og hæld den over chokoladen. Lad det stå et øjeblik inden der røres rundt og chokoladen og fløden smelter sammen. Hæld ganachen over den afkølede kage.

Drys

Kokosmel

Det er virkelig en enkel kage – men den hænger fint sammen og smager dejligt 🙂

Nu venter en hyggelig weekend, inden jeg har en uges ferie. Den skal blandt andet bruges til at fejre barnebarnets 1 års fødselsdag i. Det bliver så fint 🙂

God weekend.

Jette