Mørdej og syltet frugt – det smager nu altid godt. Den mest almindelige kombination er selvfølgelig hindbærsnitten. Og den er også altid et hit. Men anden frugt kan også fint bruges.

I går var Ole og jeg på tur og her smagte mirabellesnitterne vældig godt. Det er nu også lige som om, at kaffe og kage i det fri altid har en særlig smag 🙂

Mirabellesyltetøjet lavede jeg for noget tid siden, og det har holdt sig fint i køleskabet. Og så blev noget af det altså brugt her.

Mirabellesnitter (8 stk)

100 gr. smør/margarine

50 gr. flormelis

50 gr. grahamsmel

100 gr. hvedemel

25 gr. mandler

½ tsk. vaniljesukker

Kom mandlerne i en minihakker og mal dem, inden de øvrige ingredienser tilsættes og det hele køres til det ligner krummer. Saml dejen med en anelse koldt vand. Læg dejen på køl en times tid.

Rul dejen ud og fordel 2-3 spsk. mirabellesyltetøj på den ene halvdel. Fold den anden del over og tryk kanten godt sammen. Prik overfladen med en gaffel og drys lidt sukker oven på. Bag kagen ca. 15 minutter ved 200 gr. Køler af på pladen, og skæres i passende stykker.

Jeg er begyndt at bage snitterne med syltetøjet gemt inden i dejen. Så løber det ingen steder. Til gengæld er bunden knap så sprød – så det er nok lidt en smagssag, hvad man foretrækker.

God tirsdag.

Jette