Tips og gode råd

Man skal altid vare sig for at komme med gode råd – for hvad jeg synes er et godt råd, er bestemt ikke sikkert, at andre synes er et godt råd. Men jeg vover nu alligevel at komme med et par stykker i dag 🙂

Det første er – begynd dagen langsomt. Bare en gang i mellem. I dag havde jeg muligheden. Så inden jeg går ud af døren i dag, har jeg siddet lidt i sofaen og strikket nogle masker. Det er virkelig en god ting for mig. Fornøjelsen ved at se noget vokse frem mellem hænderne på en. Den ene natsværmer efter den anden dukker langsomt frem på det sjal, jeg nu er i gang med at strikke.

Det andet handler om at spare penge. I denne tid tales der meget om, hvordan vi kan få husholdningsbudgettet til at strække længere. Og det korte svar er – ved at lave mere selv og lave mad fra bunden. Og det er jeg er enig i – men er også helt med på, at det er bare ikke muligt for alle. Det kræver lidt overskud at skulle starte helt forfra, hvad enten det drejer sig om at bage en kage eller sylte rødløg. Ingen af delene er som sådan vanskelige – men det kræver alligevel både tid og lyst til at give sig i kast med det.

Forleden lavede jeg ramsløg pesto – og det kostede ikke meget på budgettet. Ramsløgene var plukket i Hindsgavl skoven, og valnødderne var vokset på et træ på Fyn – så olie og parmesan havde jeg købt. Og ramsløg pesto er lækkert, når der lige er sæson for det.

Og er vi i sparehjørnet – så er der virkelig penge at spare ved at bage sit brød selv. Og her vil jeg gerne slå et stort slag for de koldthævede boller 🙂 De kræver minimal indsats – her er det tiden, der hjælper på vej. Dejen på billedet hæver, mens jeg skriver og følger så siden med i bilen, når jeg kører op til barnebarnet – så kan dejen blive bagt der, mens jeg hygger med den lille 🙂

Og endelig noget helt andet – nemlig rengøring af ovnens plader. Jeg har før læst om det – men aldrig prøvet det af. Men det var virkelig nemt og enormt virkningsfuldt.

Her ser du den meget beskidte plade.

Og her ser du den, da den var blevet gjort ren. Ved hjælp af fast brun sæbe, en stor plastik pose og et døgns tid.

Jeg smurte pladen ind i brun sæbe og kom den i en stor plastik pose, som jeg lukkede til og så stod det og “arbejdede” et døgns tid, hvorefter jeg vaskede pladen ren. Og det var så let, som det lyder. Og jeg er ovenud tilfreds med resultatet.

Pladen hører hjemme i sommerhuset – og det er nu lidt sjovere at aflevere et hus med nogle pæne plader, end den beskidte jeg begyndte med at gøre ren.

Ikke flere tips og gode råd herfra 🙂 må du få en dejlig dag – med regn. Skønt.

Jette

Forrige indlæg

Dejlige dage

Næste indlæg

Bededag

2 Kommentarer

 1. Jeg vil forsøge igen med brun sæbe, for jeg syntes ikke det hjalp sidste gang for mange år siden. Siden da har jeg brugt salmiakspiritus, som heller ikke hjalp. Har du prøvet med brun sæbe på ribberne i ovnen?
  Jeg elsker koldthævede boller, men til hverdag skal jeg for tidlig ud af døren til at jeg orker det. Tak for tippet ned at tage det med til barnebarnet, det vil jeg prøve 😊

  • Godmorgen Lene 🙂 Jeg har også haft lidt blandede resultater med brun sæbe og ovnrens. Men med pladerne lykkedes det 🙂 måske ribberne kan tages ud af ovnen og kommes i en lufttæt pose ? For så tror jeg, at det fastbrændte vil løsne sig. Men det med rengøring af ovn, er nu en af de mere trælse opgaver.
   Jeg beundrer dit energiniveau – du når ufattelig meget – så at du ikke når at lave koldthævede boller – det forstås 🙂
   kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal