“Skin over vang som en morgen med sang,

morgen i maj, når det grønnes!” (den danske salmebog 291,4)

Ordene er fra en salme af Grundtvig og handler egentlig om Helligånden. Men billedet, som ordene maler for vores øjne, rammer bare så præcist naturen udenfor netop nu. Jeg ved godt, at det er mega tørt og vi mangler vand, men naturen trodser lidt her – og står med de skønneste farver og lyser op på den klare blå himmel.

Jeg nyder at stå op hver morgen i denne tid.

Og weekenden bød på mors dag – jeg blev igen mindet om, hvor dejlige børn jeg har. Og selv barnebarnet var på banen – nu har jeg fået et forklæde, så Mormors køkken kan bare åbne 🙂

Søde ord og frøbomber kom også min vej. En frøbombe er en lille kugle, der indeholder frø af vilde blomster – de skal blot smides i naturen, eller i haven eller i en krukke – og så vil der vokse de fine og farverige blomster op. Det glæder jeg mig da til at prøve 🙂

Gårsdagen bød også på et farvel og tak til Hejnsvig og Vesterhede kirker – i hvert fald som ansat. Det har været tre gode måneder som vikar – og nu er det helt dejligt igen selv at råde over dagene. Kirkekor og organist havde skrevet sang og øvet sig – så jeg blev blandt andet begavet med den fineste sang. Gode mennesker omkring en – dem kan man ikke få for mange af.

Mens jeg var vikar, havde jeg et par gange bagt kage og boller til personalet – men i går var det kirkesangeren, der havde lavet en meget flot og velsmagende cheesecake til mig – og alle de andre 🙂

Og tilbage til det med tid og selv råde over den – så fik jeg lavet det første lille højbed her hos Ole. Jeg hev ret mange græsrødder op, og så gik turen til genbrugspladsen efter jord, så der kunne komme nyt jord til. Billedet er inden, der kom ny jord i. Men nu har jeg fået et godt sted til at sætte jordbær og grønkål. Fortsættelse følger med hensyn til det lille bed 🙂

På en skøn morgen i maj.

Jette