Mens 11000 aktive løbere løb halvmaraton over Den gamle Lillebæltsbro, så tog en veninde og jeg en tur i skoven for at plukke ramsløg. Det har jeg aldrig gjort før, og var derfor ikke sikker på, hvordan de så ud, så det var rart at have kyndig vejledning med.

Så i den smukke bøgeskov og imellem ret store regndråber fik vi fyldt et par kurve med fine sprøde blade. De duftede dejligt.

Og nu skal de bruges 🙂

De første blev til pesto – og så vil jeg prøve at komme nogen i et brød. Farven er flot, spørgsmålet er om smagen kan følge med.

Pesto er naturligvis på grænsen, når det handler om bagning – men serveret til en lækker salat og noget brød, så går det vist alligevel.

Pesto (et glas)

50-60 gr. ramsløg

15 gr. mandler, smuttet

15-20 gr. parmesan

½ tsk. salt

ca. ½ dl. olie

Det hele kommes i foodprossesoren og kører til massen er jævn. Smages til før den kommes i et rent glas og gemmes i køleskab.

Det smager udmærket – men det bliver ikke mit første valg 🙂 Men jeg læste lige her hos Fjordrejen, at ramsløg indeholder 20 gange så meget C vitamin som citron, så alene af den grund er det værd at give de fine grønne blade et forsøg.

Jette