I en tid, hvor det næsten virker banalt at skrive om en kage – så vælger jeg at gøre det alligevel. For på en eller anden måde må vi også forsøge at få en hverdag midt i verdens ufred. Og så bede til og hjælpe, hvor det er muligt – i håb om at krigen i Europa dog på en eller anden måde må ende.

Kagen her er et miks af opskrifter, med udgangspunkt i, at der stadig ligger frugt i fryseren, som gerne må bruges. Jordbær, hindbær, brombær og solbær – duften af sommer fornemmes, selv om bærrene er frosne. Og så er det bare skønt at bruge frugt fra egen have eller hegn.

Tærte med mazarin og frugt (ca. 6 pers)

Tærtedej

Mazarindej x 2

100 gr. frugtpuré

Chokoladeganache

50 gr. chokolade

35 gr. piskefløde

1 tsk. glucose

Tærtedejen rulles ud til en firkant og kommes i en form ca. 20 x 20 cm og forbages 10-12 minutter ved 200 grader. Frugtpureen fordeles oven på den forbagte bund og mazarindejen fordeles i ovenpå. Jeg lagde dejen i små skefulde og så “løb” dejen sammen, da den blev bagt. Tærten bages ca. 25 minutter ved 175 grader. Køler af, inden chokoladeganachen hældes over.

Til ganachen hakker du chokoladen ret fint og kommer det i en skål. Bring fløde og glucose i kog og hæld det over chokoladen. Rør grundigt rundt til det hele samler sig. Så er det klar til at komme over kagen.

Der pyntes evt. med lidt krymmel, inden kagen skæres ud i fine stykker.

Så er der kage – til både eftermiddagskaffen og aftenkaffen 🙂 Og den smager altså bare ret godt.

På en smuk solskins morgen – god weekend.

Jette