Der er stadig mange skønne æbler overalt. Og efter et par dage, hvor der blev snittet grove grøntsager til hokkaidosuppen, så er det lidt fint at lave noget lidt mindre og lidt finere 🙂
Derfor disse små tærter – de tager lidt tid at lave, men er ikke svære som sådan. Og de har en skøn smag.
Små mazarinæbletærter (7 stk.)
Tærtedej
100 gr. mel
60 gr. smør
30 gr. sukker
evt. lidt koldt vand
Bland mel og sukker og smuldr smørret heri. Saml dejen let evt. med lidt koldt vand. Læg dejen på køl.
Mazarinmasse
1 lille æg
40 gr. marcipan
10 gr. mandelmel
40 gr. sukker
35 gr. smør
20 gr. mel
½-1 æble i små tern (med skræl)
Pisk smør og sukker let sammen og tilsæt ægget og pisk let. Vend de øvrige indgredienser i.
Rul tærtedejen ud og beklæd 7 små tærteforme med dejen. Mine gamle forme i metal er gode 🙂 Tryk dejen til langs kanten. Fordel mazarinmassen i tærterne. Bag kagerne 18 – 20 minutter ved 200 grader. Køler af i formen.
Flødeostcreme
100 gr. flødeost
50 gr. flormelis
lidt vanilje
Rør flødeost, vanilje og flormelis glat. Kom det eventuelt i en sprøjtepose og sæt små toppe på de afkølede tærter. Alternativt kan cremen smøres på.
Jeg forsøgte mig med snirkler af tempereret chokolade. Det lykkedes ikke helt, men de ser da lidt festlige ud.
En dejlig kage, smager virkelig godt. Æblerne tilfører mazarinen noget fugt, og det fungerer virkelig godt.
Og tæller du efter på billedet, så mangler der en kage – den blev spist inden den blev pyntet – og smagte fortrinligt også uden pynt og glasur 🙂
God weekend.
Jette
Skriv et svar