I går havde bloggen fødselsdag. Jeg kom lige i tanke om det – og kunne ikke lade være med at tænke på, hvor meget der er sket i mit liv siden første indlæg blev skrevet tilbage i 2013.
Fødselsdagskagen i år blev en græskartærte 🙂 Jeg har mikset forskellige opskrifter sammen, så dette blev min helt egen udgave. Jeg valgte at bruge valnødder i tærtedejen, for nu har jeg jo lige fået så mange. Og de giver en fin smag til dejen.
Græskartærte
Mørdej med valnødder
25 gr. valnødder
50 gr. grahamsmel
150 gr. hvedemel
100 gr. smør/margerine
50 gr. sukker
Mal valnødderne i foodprocessoren inden de øvrige ingredienser kommes ved og det hele smuldres til det ligner brødkrummer. Samles let med lidt koldt vand og dejen lægges på køl mindst en time. Rul dejen ud og beklæd en form (ca. 20 cm i diameter), prik bunden med en gaffel og forbag bunden 15 minutter.
Fyld
150 gr. græskarpuré
2 æg
50 gr. farin
50 gr. sukker
1 tsk. kanel
½ tsk. nelliker
½ tsk. kardemomme
lidt muskatnød
2 spsk. mel
½ dl. piskefløde
1 spsk. citronsaft og lidt revet skal
Pisk farin, sukker og æg godt sammen. Tilsæt puré og pisk det godt med. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det hele godt. Dejen er ret flydende. Kom den i den forbagte tærtebund og bag tærten ved 160 grader ca. 40 minutter. Min tærte blev bagt lidt for kort tid, men kan dog fint spises alligevel. Tærten skal have lov at sætte sig, så den må på køl nogle timer, før den er klar til at servere. Og gerne med flødeskum til 🙂
Af den overskydende dej, lavede jeg et hjerte til pynt. I anledning af bloggens fødselsdag, men også i anledning af, at min svoger og svigerinde i denne uge har kunnet fejre guldbryllup. Det er altid en milepæl, der er værd at fejre.
Og skulle du ikke lige have mod på det med græskardelen, så er mørdejen også super fin til at lave en hindbærsnitte eller solbærsnitte med 🙂
God weekend.
Jette
Skriv et svar