For nogle år siden var en anlægsgartner på rundtur i præstegårdshaven i forbindelse med, at der skulle ryddes op, tyndes ud og omlægges noget. Og at omlægge betyder i mit univers oftest, at der bliver sået græs i stedet for at plante blomster 🙂

På turen rundt kom vi også til en række solbærbuske, og jeg synes de bare skulle væk. Men heldigvis foreslog gartneren, at de godt kunne blive, hvor de var, for de stod ingen i vejen og krævede ingen pasning.

Så nu står mine gamle buske og giver meget få bær hvert år. Men står ingen i vejen og hønsene nyder at skrabe rundt under dem.

Og det er fint, at der kun er få bær, for jeg bliver lynhurtigt træt af at plukke bær 🙂

Solbærsyltetøj

125 gr. solbær

75 gr. rørsukker

Bland sukker og bær i en gryde. Læg låg på og bring gryden langsomt i kog. Koger ca 10 minutter, de sidste par minutter uden låg. Jeg kørte mit syltetøj på minihakkeren, inden det kom i et glas, skyllet med spiritus.

Smukt syltetøj med en super smag 🙂

Ikke alene er farven fin, det er duften også 🙂

På endnu en smuk sommerdag.

Jette