Jeg kiggede i gamle opskrifter på bloggen – og faldt over en, som på dato var lavet samme dag som tærten her – bare to år tidligere 🙂 Det må være tid for jordbærtærter. De små jordbær på tærten er egen avl fra sommerhusets højbed – og større jordbær er fra en bod i Faldsled 🙂 Og både de små og store bær smager dejligt. Og giver den fineste farve til tærten.

Jordbærtærte (4-5 pers)

Mørdej:

  • 125 gr. mel
  • 60 gr. smør
  • 40 gr. sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • evt. lidt koldt vand

Mazarinmasse:

  • 50 gr. blødt smør
  • 50 gr. sukker
  • 35 gr. revet marcipan
  • 25 gr. mel
  • 1 æg

Vaniljecreme:

  • 1½ dl mælk
  • 1 spsk. maizena
  • 30 gr. sukker
  • 1 æg
  • ½ vanillestang eller 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ dl piskefløde
  • 200 gr. friske jordbær

Mørdejen laves helt som sædvanligt, smuldr smør, sukker og mel godt sammen og saml med en anelse koldt vand. Lægges på køl en times tid, før den rulles ud og en tærteform ( ca. 16 cm i diameter) beklædes med dejen.

Mazarinmassen piskes sammen og kommes i tærtebunden. Bag tærten ved 175 grader ca. 25 minutter. Tærten køler af i formen.

Til min undren hævede min tærte vældig op på midten og fik en fin form – forklaringen lå i bunden 🙂

Mørdejen var hævet ret så meget op under bagningen. Det var altså ikke meningen – så næste gang vil jeg prikke bunden, inden jeg kommer mazarinmassen i, og håbe på at lidt af luften kan komme ud af den vej.

Til cremen kommes alle ingredienser – undtagen piskefløden – i en lille gryde, der piskes grundigt, mens cremen bringes i kog. Koger et minutstid og kommes så i en skål, hvor der lægges film på toppen, for at undgå kondens. Sættes i køleskab og køles helt af. Når cremen skal bruges piskes fløden til skum og vendes i. Fordel cremen på toppen af tærten.

Og til sidst pyntes med overskårne jordbær. Enkelt, men super lækkert 🙂 Det sidste af kagen står i køleskabet – og bliver nydt senere her på årets længste dag. Det er midsommer, en skøn tid på året.

God mandag.

Jette