Jeg har før nævnt, at jeg var begyndt at glæde mig til at skulle holde møder igen 🙂 Det er næsten helt bagvendt, for tidligere kunne et møde godt være lidt op af bakke. Men det har corona ændret meget ved. Nu er det virkelig rart at kunne mødes og se hinanden igen – i virkeligheden. 

I går havde vi det første fysiske menighedsrådsmøde i måneder. Og det gav jo mulighed for at bage igen. Så det blev til både en lækker kage og et brød fyldt med ramsløgpesto. Det sidste er der ikke nogen opskrift på – men er lavet lige ud af landevejen. En god brøddej rullet ud og fyldt med ramsløgpesto og så bagt en halv times tid. 

Kagen var samme opskrift som her, og igen er inspirationen fra Anne Mette Voss. Og så nedjusteret til min størrelse springform 🙂

Chokoladekage med pynt ( 6-7 pers)

150 gr. smør

120 gr. mel

30 gr. kakao

225 gr. sukker

½ spsk. vaniljesukker

½ tsk. bagepulver

2 æg

1 dl. kogende vand

Smelt smørret og lad det køle let af. Bland alle de tørre ingredienser og bland det rigtig godt sammen, tilsæt så smørret og de sammenpiskede æg. Og endelig røres lidt forsigtigt det kogende vand i. Dejen fordeles i en springform (21 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag kagen ved 175 grader ca. 30 minutter. Den køler af i formen, og sættes senere på et fint serveringsfad.

100 gr. bærpure (eller syltetøj)

Inden kagen pyntes med creme, fordeler du bærpureen på toppen af kagen – ikke helt ud til kanten.

Chokoladecreme

60 gr. lys chokolade

1 1/4 dl. piskefløde

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den over chokoladen og rør grundigt, til du får en lækker chokoladefløde. Læg film på toppen og sæt fløden på køl. Når den er kold og du vil pynte kagen, pisker du fløden til den er stiv, men pas på, den kan let piskes for meget og så skiller cremen. Kom cremen i en sprøjtepose og pynt kagen. 

Til sidst pyntes med frisk frugt – det giver et skønt udtryk og smager dejligt sammen med alt det andet 🙂

Det er en rimelig let kage at bage. Og pynten/cremen kan jo fordeles med en ske, det behøves ikke være med tyl og sprøjtepose 🙂 Men jeg synes, det er sjovt at øve mig i sprøjteteknik, så det blev lige prøvet igen.  (Det gik ikke efter planen, tyllen drillede) Jordbærrene er ikke i sæson, men var mærket med gul label, så det var et led i stop madspild, det forsvarer lidt at købe jordbær i april.

Og i præstegårdens have står tulipaner endelig på spring. Det er ved at være forår for alvor.

God weekend.

Jette