Søndagen begyndte med en gudstjeneste med sang. Hvilken velsignelse! 

Det var så skønt at kunne synge sammen igen – og der var også markant flere kirkegængere i kirke i går – og alle var så glade for igen at kunne synge sammen og være lidt længere tid i kirkens rum. Jeg havde valgt et par af påskens salmer, selv om vi er på den anden side af påsken. Men vi manglede ligesom selv at få sunget påskens budskab. Og første salme bød på ordene:

“Thi synger lydt og sjæleglad

hans menighed i allen stad:

Ære være Gud i det høje!” (Den danske salmebog 218)

De ord var så rammende i går 🙂

Og det musikalske fortsatte dagen igennem – med masser af sang. Ikke så meget af mig – men på DR2 – hvor der var maraton sang hele dagen. Der blev sunget cirka 1/4 af alle sangene i Højskolesangbogen, og det var virkelig imponerende, og det var en fornøjelse at gå og lytte til dagen igennem. Jeg nynnede med på mange af sangene, og hørte andre for første gang. Blandt dem “Grøn salme”, som koret på billedet synger. Det var en meget nutidig og realistisk salme om klimaproblemer og overforbrug, men også om at se, hvor skøn en jord, vi bebor og har ansvar for. Tekst linjen på billedet er også rigtig fin:

“Vi blev ikke sat i verden

for at råbe: jeg er bedst!”

Salmen er skrevet af Hans Anker Jørgensen, og netop denne vinkel med ikke at hævde sig selv, er så typisk ham. At i Guds rige er der ingen rige – tjen hinanden, I er alle lige.

 Alt imens at musik og sangtekster gjorde dagen fuld af sang, så var Ole og jeg også forbi sommerhuset. For selv om det er koldt om natten, så begynder græsset allivel at gro, og i går blev det slået for første gang. Nu går der noget tid, før jeg tager plæneklipperen ud af sit skjul.

Regnvandstønden blev også skiftet – den gamle var sprunget, da det frøs i vinter. Men nu kan jeg igen indsamle regnvand – nu mangler jeg så bare noget regn. Men selv uden regn, så er buske og blade ved at springe ud. Der kommer ribs på min lille busk – jeg håber, jeg når at plukke dem, før fuglene spiser dem 🙂

God og smuk mandag.

Jette