Jeg er på det seneste begyndt at interessere mig lidt mere for vilde haver 🙂 Og hvis man har set præstegårdens store have, så har den vist været vild i mange år. Og sommerhusets lille have er heller ikke den mest friserede have. Men nu er det blevet mere italesat – det med at have en vild have. Eller i hvert fald at have et hjørne i sin have, som er lid mere vild.

Bag begrebet ligger tanken om at haven arbejder lidt mere sammen med naturen omkring den. Så der er fokus på biodiversitet, naturligt forekommende blomster og planter, træer og buske, der får lov at stå og passe sig selv. Og kvas, der ligger urørt hen, så insekter og måske et pindsvin kan finde sig et bosted der.

Jeg har allerede sået min vilde blomster blanding – og venter nu spændt på, at de begynder at spire. Men nu har jeg også fået lavet et kvasbed. Det er ikke mit ord – det har jeg fundet, da jeg læste professorens artikel om, hvordan han gjorde, for at få en mere vild have, og for at binde mere CO2 i haven. Og han lavede blandt meget andet kvasbede rundt om hans træer. 

Det, synes jeg, lød spændende, og det så også fint ud. Så nu har jeg været i gang 🙂 Og flettet og lavet et kvasbed omkring mit Belle de Boskoop æbletræ. Det er stadig ret lille og kan helt sikkert godt bruge lidt ekstra næring og omsorg, så det er hermed forsøgt. 

Jeg fandt runde pinde (af pil) og satte rundt om træet. I bakspejlet, så skulle der have været dobbelt så mange. Det kommer der ved næste træ 🙂 Og så brugte jeg de lige grene, der hvert år kommer ved troldhaslen. Grenene er rimelig tynde og lette at bøje og dermed også gode at flette med.

Og til sidst fyldte jeg det nye bed op med visne blade, grankogler og små grene – alt sammen fundet på græsplænen. Så nu ligger det godt i det nye bed, og der kan bare kommes nyt kvas på undervejs, for med tiden falder det jo sammen. Og i mellemtiden kan der bo små insekter i fred og ro der.

Jeg er egentlig ret godt tilfreds med resultatet. Og på en eller anden måde synes jeg også, det giver lidt liv til haven. Der sker ligesom noget 🙂

God onsdag.

Jette