Det er ikke længe siden, at det frøs virkelig meget. Men med de meget lune temperaturer, der er netop nu, så er det faktisk svært at huske, at det hele har været frosset til is. Selv sommerhuset frøs. Det er heldigvis tøet op uden mén. 

Men i det lille skur, hvor der gemmes alskens ting – lige fra skovl til havestole til krydderier og eddike. Det sidste er kommet til, efter at præstegården blev tømt. Men det hele står nu meget godt i det lille skur. Der var ikke helt frostfrit, viste det sig. Der er godt nok isolering i bunden, men det kunne ikke helt gøre det. 

Så låget af en kirsebærgløgg blev simpelt hen løsnet og lidt af indholdet løb ud. Jeg kan godt ærgre mig over, at jeg ikke fik den drukket i tide. Men nu er det ikke lige sæson for gløgg, så hvor kan man så bruge noget, der smager af kirsebær og kanel? Jo på toppen af en cheesecake 🙂 

Så med udgangspunkt i Arlas gamle opskrift, har jeg lavet cheesecake med kirsebærgløgg på toppen. Og det smager altså ret fint. Jeg har lavet det som små desserter – i forskellige glas. Mest fordi, jeg ikke havde en form, der passede. Men det ser nu også lidt festligt ud med en portionsanrettet cheesecake. 

Sommerhusets have er jo mest defineret ved de fire højbede og nogle nyplantede træer. Så vinterblomster og forårsblomster er det sparsomt med. Nu har jeg rådet lidt bod på det. For i præstegårdshavens vilde hjørne er bunden dækket med vintergækker, så jeg har gravet lidt af dem op, og nu taget med ned i sommerhuset. Nu pynter de gevaldigt på terrassen. Og så bliver de ellers gravet ned i jorden, når sæsonen i krukken er forbi, og så håber jeg de vil blomstre igen til næste år. 

Og så er det næsten weekend igen – må du få et par skønne dage.

Jette