Fredagsglimt

I dag er blandt andet skiftedag i sommerhuset, så turen går mod syd, før den senere går mod vest 🙂 Og inden da, skal en prædiken skrives færdig.

Det første fredagsglimt er fra i går, hvor jeg igen var ude at samle en lille buket til projektbuket2020.

Jeg synes virkelig, det er en sjov tanke, og jeg bliver udfordret omkring det at se og finde blomster i præstegårdens store have. For en stor have er ikke nødvendigvis ensbetydende med mange blomster 🙂 Vi havde ikke boet her ret mange år, før vi fik sløjfet et kæmpe staudebed og senere igen udviddet græsplænen ved at sløjfe nogle andre bede. I dag synes jeg, det er lidt ærgerligt, men på det tidspunkt var det helt rigtigt. Men sådan ændrer ens fokus og interesser sig jo gennem livet.

På billedet peger pilen på en bi, som kom flyvende forbi, fordi blomsterne bare duftede så godt 🙂

I sommerhuset var der lunt og tørt, men udenfor regnede det. Det her sted er mit yndlingsspot i regnvejr – man kan nemlig sidde og se vandet – ikke regnvandet men Helnæsbugt – fra dette sted. Stolen er en bryllupsgave fra mine børn og hynden er genbrug, den var på vej til at blive smidt ud, da jeg fik greb i den 🙂

Vi må sige, at al den regn gør, at alt står rigtig flot. Så det er stadig muligt at plukke en velkomst buket i den minimalistiske sommerhus have.

Min lille ribsbusk har også bær. Sidste år fik jeg ikke plukket nogen, før fuglene havde spist dem. Nu håber jeg, at jeg når det i næste uge – det var for vådt til rigtig at gå i haven i dag 🙂

De mange gæster i sommerhuset har altid efterladt huset pænt og ryddeligt. Så det er let at gå til, når der skal gøres klar til næste hold. Men noget jeg undrer mig over – er indkøb af almindeligt vand!

Denne 1½ liter helt almindeligt vand var efterladt i køleskabet. Det er sådan et ressourcespild – der er ingen grund til at købe vand på flaske i Danmark. Men det tager noget tid, før det budskab trænger igennem. Sodavand og dansk vand – okay – men almindeligt vand, nej det er ikke særlig vist.

Det var nu ikke for at lyde sur og gnaven – bare en konstatering 🙂

Det er tid til at ønske god weekend – i dansk sommervejr 🙂

Jette

Forrige indlæg

Havens høst

Næste indlæg

En rolig mandag morgen

2 Kommentarer

  1. Lene

    Min tidligere kollega hænger net over ribsbuskene, så hun får sine ribs i fred 🙂
    God weekend til jer.

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Lene. Ja, det er vist også en mulighed 🙂 Jeg fik plukket de fleste i dag – og det bliver vist til et glas gele 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal