Dette indlæg er handler om et lille bitte glas rabarber-jordbær syltetøj. Og sommetider tænker jeg, kan det dog interessere nogen 🙂 Men så vender jeg det om, og tænker, at så kan jeg jo bruge det som min dagbog, og senere huske på, hvad jeg lavede med nogle få rabarber og de sidste jordbær i haven.

Jeg har lavet dette lille glas rabarber-jordbær syltetøj – men det særlige ved det er, at der også er chiafrø i. Og det ser da lækkert ud – og er det også 🙂

Rabarberne er fra min tidligere gravers have, og jordbærene er de aller sidste ude fra min egen have. Jeg nyder altid, når noget kan hentes i haven eller området lige omkring en – det er for mig bæredygtighed i praksis.

Opskriften fandt jeg hos Emma Martiny – jeg har igen været på biblioteket og faldt over hendes fine og farvestrålende bog. Det er kun til at blive inspireret af at kigge flotte billeder – og vel egentlig også meningen med dem. At man selv får lyst til at lave det, man ser. Emma gør tingene på sin egen måde, så det var lidt sjovt at prøve det. Her er min formindskede opskrift på et glas lækkert og farvestrålende syltetøj.

Rabarber-jordbær syltetøj med chiafrø

65 gr. rabarber

165 gr. jordbær

1 spsk. vand

2 spsk. honning

1 tsk. ahornsirup

½ tsk. vaniljesukker

en my salt

2 tsk. chiafrø

Skær rabarber i skiver og kog dem ved svag varme med vandet – ca. tre minutter. Tilsæt jordbær og de andre ingredienser – undtagen chiafrøene – og kog det hele under låg ved svag varme ca. ti minutter. Røres godt igennem og tages af varmen og så røres chiafrøene i. De små frø fordeles godt, og der røres et par gange inden syltetøjet kommer i et rent glas, køler af og sættes i køleskab.

Jeg tror ikke, at holdbarheden er så lang, men portionen er lille, så det skal nok nå at blive spist.

Jeg brugte også lidt på toppen af min morgenmad – det pynter og er farvestrålende, og så kan man fornemme de små frø, når man spiser syltetøjet.

Det er ikke som almindeligt syltetøj – men helt sikkert sundere 🙂 Og så er det også bare sjovt at prøve noget nyt en gang imellem. Og igen, her har du helt styr på hele indholdet – der er ikke et eneste E-nummer i dette syltetøj 🙂

God torsdag.

Jette