Det er midsommer i Danmark – og i år er det bare det skønneste sommervejr netop nu. I går var en rigitg dejlig sommersøndag – og det var også tydeligt, at der var mange, der var ude at nyde det gode vejr. Solen der varmede – tilpas. Badevandet, der havde en okay temperatur. Og naturen, der står i sin fineste pragt.

Ved gudstjenesten i går begyndte vi med denne skønne salme:

Alt, hvad som fuglevinger fik,

alt, hvad som efter fugleskik

med sanglyd drager ånde,

lovsynge Gud, for han er god,

han i sin nåde råder bod

på støvets ve og vånde. (Den danske Salmebog 10,1)

Sommeren er virkelig med til at løfte ens sind, glæden og lovsangen kommer let til en.

Jeg tilbragte dagen sammen med Ole – efter kirketid gik turen til sommerhuset, hvor der hurtigt skulle gøres klar til næste hold gæster.

Udlejningen af sommerhuset går i den grad strygende i år – langt de fleste gæster er fra Danmark. Det er lidt hyggeligt at kunne vise dejlige Sydfyn frem på denne måde.

Faaborg ligger ca. 8 km fra sommerhuset, og den by er noget så hyggelig om sommeren.  Da jeg i fordumstid havde båd, sejlede vi ofte til netop Faaborg og klokketårnet her var som et fyrtårn. Det kan ses på lang afstand – også når man kommer fra vandsiden. Og se lige himlen – sådan var den i går 🙂

Alting vokser også i sommerhusets have – selv om der er meget sand. Lutherroserne, som jeg købte i forbindelse med lutherjubilæet i 2017 står så fint. Deres blomst er usædvanlig fin med det hvide mønster i den næsten pink blomst.

Kartoflerne trives også 🙂 Jeg tror, de havde det lidt koldt i begyndelsen, men nu er de kommet godt med, så jeg venter med spænding på, at de første nye kartofler kan lirkes op af tangen.

Også højbedet med sommerblomster er vokset godt. Der er helt sikkert ukrudt imellem mere “rigtige” blomster, men pyt, det går nok. Jeg synes især disse lyserøde små blomster er elegante.

Efter at sommerhuset var gjort klar, var vi både ved stranden og fik soppet lidt i vandet, inden vi igen tog på cafe 🙂 Jeg nyder virkelig at kunne gøre det. Jeg havde ikke tænkt så meget over det tidligere, men det er rart lige at kunne standse op og sidde og nyde en kop kaffe, alt imens verden passerer forbi en.

God mandag.

Jette