Jeg så et billede på Instagram og blev lidt nysgerrig. Men jeg synes godt nok, at det var en lidt sjov ide at bruge risalamande i en cheesecake. Det var ligesom et mix, der ikke lå lige for. Men fin var kagen.
Og der lå opskrifter på nettet, så jeg gjorde et forsøg. Og mit kære menighedsråd blev igen testsmagere – ved årets sidste møde. Heldigvis syntes de, at det var ok med den opgave.
Det er som nævnt en lidt spøjs kombination, men det smager virkelig godt 🙂 Jeg er sikker på, at det ikke er sidste gang denne cheesecake blev lavet.
Risalamande cheesecake (7-8 pers.)
125 gr. digestive
60 gr. smør
3 blade husblas
250 gr. kold risengrød (af ca. 50 gr. grødris)
75 gr. flødeost
60 gr. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
10 – 20 gr. hakkede mandler
2 dl piskefløde
1½ blad husblas
500 gr. kirsebærsauce
Smelt smørret og knus kiksene, bland begge dele sammen og fordel massen i en springformering, der er foret med kageplast. Diameter ca. 16 cm. Tryk kiksemassen godt sammen, og sæt bunden på køl.
Sæt husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk fløden til blødt flødeskum. I en skål kommes flødeost, flormelis og vaniljesukker og det piskes sammen. Kom den kolde risengrød i sammen med de hakkede mandler og rør det godt sammen. Vrid vandet af husblasene og smelt dem i mikroovn. Tag 1 tsk. flødeostemasse og rør hurtigt ud i husblassen for at køle den ned. Gentag et par gange og vend så til sidst husblasen i hele flødeostmassen. Vend til sidst flødeskummet i.
Tag kagebunden ud fra køl og fordel cremen – der er rimelig meget creme. Men det smager godt, så det gør ikke noget. Jævn overfladen godt. Og så tilbage på køl igen.
Til geleen tages alle kirsebærrene op af saucen. Gem dem til en anden gang. Sæt husblas i blød i 10 minutter, og varm imens 1½ dl. kirsebærsauce op i en gryde. Lad det lige nå kogepunktet og kom så de opvredne husblas i og rør rundt, mens de smelter. Lad det køle lidt af. Kom eventuelt 1 spsk. portvin i – det skader aldrig 🙂
Tag kagen ud af køleskabet og hæld geleen over kagen. Sæt den tilbage på køl et par timer inden kageplast og ring fjernes.
Kan eventuelt pyntes med lidt smeltet hvid chokolade og lidt hakkede mandler.
Hele opskriften kan måske lyde lidt omstændeligt, men det er nu ikke så galt. En del af tiden er jo afkøling. Og resultatet er altså en smuk kage, som kun kan vække lidt begejstring 🙂
Billederne er taget i konfirmandstuens neonlys – det bliver det ikke super godt af. Men novembers mørke har jo ligesom sænket sig over landet. Så må billederne blive som de nu er.
God weekend – søndag er sidste søndag i kirkeåret.
Jette
Skriv et svar