Jeg synes grankogler i alle former er så fine. Så næsten hver gang jeg går en tur, kommer jeg hjem med et par kogler i lommen 🙂 Og forsøger at lære barnebarnet det samme – at se det fine i et så dejligt stykke natur.

Forleden, da vejret var helt fantastisk var jeg ude for at fine lærkekogler. Jeg ville nemlig gerne lave en lærkekogle kugle. Jeg har før lavet koglekugler, og synes bare de er så dekorative – holdbare og bæredygtige. Og gode at bruge som en lille gave i efteråret og juletiden. Du kan se et par af mine andre koglekugler her og her.

Det er ganske enkelt at lave en koglekugle – det kræver en klump ler, en masse kogler (flere end man lige regner med :-)) og så noget ståltråd.

Lærkekoglerne, som jeg hentede forleden, har ligget til tørre, inden jeg viklede ståltråd om hver enkelt af dem. Denne gang har jeg fået købt noget meget grønt tråd, der er lidt for blødt – men ved at sno enderne godt sammen, så gik det.

Når koglerne er trådet, finder du en klump ler frem og former den til en kugle. Min var på størrelse med en appelsin. Og så begynder man fra en ende af at sætte kogler i, tæt og trykket godt fast.

Det gode er, at kogler er ret robuste, så de tåler godt at blive mast lidt og trykket på 🙂 Men det er vigtigt at de sidder tæt, så at de kan skjule leret inden under.

Når kuglen er helt fyldt ud med kogler er den færdig, og kan nu tørre og holde i mange år.

Jeg forsøgte lige at “style” min kugle 🙂 Det grønne kan blot tages ud, når det visner og skiftes med gran, når vi kommer lidt tættere på jul. Den lille opsats er en pigerne en gang har efterladt – nu kommer den flittigt i brug igen 🙂

God weekend.

Jette