Jeg begyndte dagen med at lave en koglekugle 🙂 Måske nok en lidt besynderlig ting at bruge det første af ens fridag på – men nu havde jeg jo lige set en på nettet i aftes – og tænkt, at sådan en kan jeg også lave 🙂

Jeg er ret vild med kogler. Når jeg er ude at gå i en skov eller langs et hegn, så kommer jeg næsten altid hjem med kogler i lommen 🙂 Så her ind under advent, så er der nok at tage af i de mange kurve, jeg efterhånden har fået fyldt op med forskellige kogler.

Jeg har tidligere lavet en koglekugle – du kan se den her. Men den er lavet af ens kogler, og som alle vender bunden i vejret.

Den kugle, jeg har lavet i dag, er med forskellige kogler. Og det giver en lidt mere levende og bevægelig kugle. Og når den nu først tørrer helt op, så kan den holde i mange år. Jeg har stadig de andre koglekugler – og nyder at tage dem frem hvert år.

Kuglens midte er en klump ler – en god håndfuld, som er til at håndtere. Leret æltes og formes til en fin kugle. Inden da har jeg sat ståltråd i en masse kogler. Der går flere til, end man lige regner med 🙂 Og så er du klar til at sætte dem fast på lerkuglen, de skal trykkes godt fast og sidde ret tæt sammen. Det er næsten som at lave et puslespil, hvor alle brikkerne skal falde på plads 🙂

Når kuglen er helt dækket – er den færdig og klar til at pynte op til advent og jul. Enten alene, eller med lidt lys på eller rundt om – og gerne i selskab med lidt grønt.

Jeg tror, jeg skal have lavet en kugle mere 🙂

God weekend.

Jette