Julekagen er på vej

I dag er der blevet blandet tørret frugt og nødder, for det er tid til at bage den engelske julekage. Jeg synes det er en skøn kage, smager godt – men mest af alt, er det nok også nostalgien, traditionen og historien bag, der gør kagen til noget helt særligt.

Min søster og jeg synes den engelske julekage er god, og kan ikke rigtig forestille os en jul uden den. Mine børn har det helt anderledes – de kan sagtens forestille sig en jul uden den engelske julekage.  Det er i hvert fald ikke dem, der spiser kagen 🙂

I dag kom som sagt alt fyldet i en skål og står nu og trækker til i morgen, hvor kagen skal bages. Det er den traditionelle opskrift, jeg bruger i år. Og så dog – for fyldet er blevet blandet med lidt lækker hjemmelavet havtorn sirup i stedet for appelsinsaft. Og som spiritus har jeg brugt en kryddersnaps, jeg lavede en gang, og som ikke er blevet drukket. Men jeg tror begge dele fungerer perfekt i fyldet og kagen her.

Jeg har faktisk lavet en ændring mere – nemlig suppleret mandlerne med solsikkekerner og græskarkerner. De sidste to er lidt billigere i indkøb. Men jeg har læst, at mandler også er klimatunge at producere, så hvis vi kan begrænse forbruget lidt, vil det være godt. 

Men som alt andet i debatten om klima, så er vinklerne på problematikken mange. Og mandlers aftryk er ikke særlig stort i forhold til andre madvarer. Men det er dog større end for valnødder og hasselnødder. Og de to sidstnævnte vokser jo her i landet, så her kommer det lokale ind, som argument.

Men – tænker jeg. Julen varer ikke særlig længe, sådan i forhold til hele året. Så jeg vil nu spise og nyde mandler og marcipan – som skønne julelækkerier 🙂

God weekend. Jeg holder fri – og har invitation til både et efterbryllup og en fødselsdag liggende foran mig, så det bliver en festlig weekend 🙂

Jette

Forrige indlæg

Så kom der hegn

Næste indlæg

Julehjerter – eller bare hjerter

1 Kommentarer

  1. Unknown

    Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal