Julehjerter – eller bare hjerter

Min dejlige friweekend er blevet brugt i selskab med mange mennesker – et efterbryllup og en fødselsdagsfest. Så som den lidt introverte person jeg er, så er en rolig mandag altid velkommen 🙂

I løbet af weekenden så jeg forskellige hjerter – julehjerter.

Men hjerter er vel i høj kurs hele året. Men de bliver bare mere tydelige og synlige her op til advents og juletiden.

Men hjerter kan faktisk det samme som påskeliljer kan til påske. Nemlig fortælle kristendom alene som de er.

Ved at se på en påskelilje bringes tankerne hen til højtiden, nogle brudstykker af Jesu liv dukker op i erindringen. Og påskeliljens form bringer minder om et lille bæger. Som det lille bæger vi drikker vinen af ved nadveren.

Og på samme måde fortæller hjertet også om kærlighed og kristendom. Og jul. For det var netop i julen, at Gud gav os sin søn af kærlighed til os mennesker. Så de mange forskellige hjerter vi ser i denne tid bringer også brudstykker af Jesu liv op i erindringen – om krybben i stalden og stjernen over Betlehem.

Men tilbage til nutiden 🙂

Middelfart har en fin og enkel udsmykning af byen her i november-december. De fineste hjerter, sat sammen parvis og stillet op rundt om i byen. Og så med tændte lys i mørket. De kommer virkelig til sin ret sådan en grå og våd lørdag formiddag 🙂 De er så flotte, og jeg glæder mig over, at de kan bruges igen og igen.

På facebook så jeg nogle helt andre hjerter. En tidligere FDF leder i Gamborg laver i sin fritid de flotteste træhjerter. Det er lige julepynt efter mit hjerte 🙂 De er lavet af bornholmsk eg og aks, som handymanden selv fået hjem, savet op og limet sammen og så fået skabt flotte hjerter ud af. Jeg købte dem direkte ved døren ind til hans værksted, hvor duften af træ og støv mødte en. En god stemning.

Jeg glæder mig til at finde flere unikke hjerter, lavet med omtanke og omhu. Og der dukker helt sikkert flere op – det er jo lige den tid på året 🙂

God mandag.

Jette

Forrige indlæg

Julekagen er på vej

Næste indlæg

Krydret sauce med bagte grøntsager

2 Kommentarer

  1. Emilie

    De "flettede" hjerter i træ er altså superfine. Min søn laver "flettede" perlepladehjerter, og jeg synes det er superhyggeligt, at de gamle papirhjerter bliver ført over i andre materialer.

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Emilie. Hvor lyder det hyggeligt med perleprojektet. Jeg tror det er godt for både krop og sjæl at fordybe sig med at lave sådan et lidt langsommeligt arbejde. Og hvert af hjerterne bliver helt sikkert modtaget med stor glæde. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal