I dag handler det om min aftensmad i går 🙂

Inspireret af denne opskrift, kiggede jeg i mine gemmer og fandt nok til, at der kunne blive en krydret aftensmad til mig. Sagt med det samme, det er en lidt anderledes smag, end dansk mad har. Krydderierne er ikke dem, vi bruger mest i det danske køkken, men de er nu ikke mere eksotiske, end at de kan købes i den lokale Netto eller Føtex.

Krydret sauce med bagte grøntsager (1-2 pers)

1 løg, i tern

3 fed hvidløg, i tynde skiver

4 cm frisk ingefær, hakket fint

1 tsk. spidskommen

1 tsk. koriander

1 tsk. garam masala

en anelse tørret chili

1 lille dåse kokosmælk

3 spsk. koncentreret tomatpure

salt

1 dl vand

1/4 squash i tern

Bagte grøntsager

400 gr. grøntsager i tern og skiver

1 spsk. olie

salt

Begynd med grøntsagerne. Jeg brugte gulerod, persillerod og rosenkål (alt sammen købt med gule skyer på posen :-)) Der kan bruges mange andre grøntsager.

De kommes i et ovnfast fad, vendes i olie og drysses med salt og bager ca. 35 minutter ved 180 grader. De skal være møre, med et lille bid.

Til saucen svitses løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt krydderierne og rør rundt, mens det hele dufter kraftigt. Tilsæt kokosmælk, tomatpure og vand og bring det hele i kog, og lad det simre under låg ca. 10 minutter. Tilsæt squash og lad det simre ca. 5 minutter mere. Smag til med salt og juster evt. med lidt vand, hvis du synes, der skal være lidt mere sauce.

Når grøntsagerne i ovnen er klar, kommes de i gryden og det hele vendes godt sammen og varmes godt igennem.

Så er der mad – jeg serverede ris til. Det var godt til den krydrede sauce. 

Det er mad, man får varmen af at spise. Men på en grå og våd dag, som det var i går, da var det ret perfekt 🙂

I dag skal jeg til konvent med alle mine kollegaer – og vi får serveret mad hele dagen. Hvilken luksus, og jeg vil nyde hver en bid. Og det er helt sikkert anderledes end denne ret. Men variation er godt.

God tirsdag.

Jette