Jeg synes træ-hus-byggeri er spændende – og i går havde Ole og jeg mulighed for at kigge inden for på en byggeplads i Jylland. I skønt vejr og smukke omgivelser.

Huset bygges af TræVærk – et lille og forholdsvis nyt firma med en super engageret ejer. Dennis – fyldt med visioner og gode ideer, energisk og initiativrig. Jeg besøgte allerede sidste år et andet projekt, han også stod for – nemlig træhuset på Hjarnø.

Nu var han i gang med dette hus – et skønt hus, med masser af træ både indvendigt og udvendigt. Det meste af træet var fra Danmark eller Norden – og altså ensbetydende med kort transport. En del af husets inventar var blevet fundet i den blå avis. Alt sammen noget, der er med til at nedbringe det CO2 aftryk ethvert husbyggeri afsætter.

Vi skulle ikke andet end at kigge – og dejligt, at både bygherre Mille og Dennis var til stede. De tog sig begge god tid til at vise rundt og besvare mange spørgsmål. Mille fortalte tillige om overvejelser ved at bygge på denne måde, i modsætning til et muret hus. Noget af det jeg bed mærke i ved huset, var, at det virkede og duftede tørt og rart at være i. Det skulle ikke først tørre i uger, som et muret hus skal.

Huset her skal rumme Mille og hendes lille familie, som har taget noget af et spring – fra en lejlighed i København til et nyt træhus i en ret lille by i Jylland.

Jeg havde bagt lidt cookies, som de gode håndværkere kunne spise til deres eftermiddagskaffe 🙂

God torsdag – hvor det er stille og let regn.

Jette