Det er de fleste af mine morgener nu 🙂 Men det er ingen hemmelighed, at jeg nyder at være i sommerhuset, og at vågne op og begynde dagen der, det er virkelig begyndelsen på en god dag 🙂

Det var sådan i dag. De næste airbnb gæster kommer i morgen, så jeg var nede lige at gøre det sidste klar. Og benyttede muligheden for selv at få en overnatning dernede.

Sammen med Diva. Hun ved godt, hvor det er godt at ligge – i hjørnet af sofaen 🙂

Det var begrænset, hvor meget jeg skulle nå, så der var tid til at få læst en bog færdig.

Bogen er skrevet af Morten Albæk og hedder: “Ét liv, én tid, ét menneske” En interessant bog – til tider lidt filosofisk, men alligevel rimelig let at gå til.

Hans tese er, at vi har glemt, hvordan vi lever et meningsfuldt liv. Det handler meget i forhold til vores arbejde – at vi bare arbejder derudaf, uden at forholde os til om det giver mening for os, gør os godt og gør os tilfredse. Og dermed taler han også om noget andet end tallene på bundlinjen, om virksomheden giver overskud. Men hvor hans pointe er, at hvor medarbejdere kan se sig selv som en del af virksomhedens historie og værdisæt, og gerne vil arbejde for de mål og målsætninger som er givet – det giver også et godt slutresultat. Overskud. Men hvor fokus har været et andet på vej derhen. Ikke mest muligt på kortest tid – men mest muligt, alt imens at medarbejderen trivedes i sit job, og gerne ville yde sit.

Jeg tror han har ret i meget af det, han siger. Og ikke mindst med hensyn til, at vi har kun et liv, en tid og er et menneske. Vi kan ikke dele os i tre dele og kun være noget en del af tiden. Jeg er mig, både når jeg er alene på kontoret og når jeg er ude blandt andre – og igen, når jeg sidder i sofaen og strikker. Og den tid, jeg vælger at bruge på noget, har jeg så valgt ikke at bruge på noget andet. Den måde at forstå mennesker på, er også med til at skubbe til dette med, at vi er, hvad vi laver eller arbejder med. Nej, vi er meget mere, og det hele hænger sammen og er en helhed.

Jeg læste et andet sted for nylig – at den tanke med, at vores liv er indrettet 8 – 8 – 8 ikke længere holder. 8 timers søvn, 8 timers fritid, 8 timers arbejde. Det hele er blevet meget mere flydende – alene på grund af digitatiliseringen. Vi kan være på 24-7. Så vi er udfordret.

En overskrift som “Ét liv, én tid, ét menneske” er fin at tænke lidt over. Hvad er det, som giver mening for mig i det ene liv, jeg har og den tid, der er tilmålt mig.

Det kunne være spændende at have en snak om det 🙂

God torsdag.

Jette