Det er de fleste af mine morgener nu 🙂 Men det er ingen hemmelighed, at jeg nyder at være i sommerhuset, og at vågne op og begynde dagen der, det er virkelig begyndelsen på en god dag 🙂

Det var sĂĄdan i dag. De næste airbnb gæster kommer i morgen, sĂĄ jeg var nede lige at gøre det sidste klar. Og benyttede muligheden for selv at fĂĄ en overnatning dernede.

Sammen med Diva. Hun ved godt, hvor det er godt at ligge – i hjørnet af sofaen 🙂

Det var begrænset, hvor meget jeg skulle nå, så der var tid til at få læst en bog færdig.

Bogen er skrevet af Morten Albæk og hedder: “Ét liv, Ă©n tid, Ă©t menneske” En interessant bog – til tider lidt filosofisk, men alligevel rimelig let at gĂĄ til.

Hans tese er, at vi har glemt, hvordan vi lever et meningsfuldt liv. Det handler meget i forhold til vores arbejde – at vi bare arbejder derudaf, uden at forholde os til om det giver mening for os, gør os godt og gør os tilfredse. Og dermed taler han ogsĂĄ om noget andet end tallene pĂĄ bundlinjen, om virksomheden giver overskud. Men hvor hans pointe er, at hvor medarbejdere kan se sig selv som en del af virksomhedens historie og værdisæt, og gerne vil arbejde for de mĂĄl og mĂĄlsætninger som er givet – det giver ogsĂĄ et godt slutresultat. Overskud. Men hvor fokus har været et andet pĂĄ vej derhen. Ikke mest muligt pĂĄ kortest tid – men mest muligt, alt imens at medarbejderen trivedes i sit job, og gerne ville yde sit.

Jeg tror han har ret i meget af det, han siger. Og ikke mindst med hensyn til, at vi har kun et liv, en tid og er et menneske. Vi kan ikke dele os i tre dele og kun være noget en del af tiden. Jeg er mig, bĂĄde nĂĄr jeg er alene pĂĄ kontoret og nĂĄr jeg er ude blandt andre – og igen, nĂĄr jeg sidder i sofaen og strikker. Og den tid, jeg vælger at bruge pĂĄ noget, har jeg sĂĄ valgt ikke at bruge pĂĄ noget andet. Den mĂĄde at forstĂĄ mennesker pĂĄ, er ogsĂĄ med til at skubbe til dette med, at vi er, hvad vi laver eller arbejder med. Nej, vi er meget mere, og det hele hænger sammen og er en helhed.

Jeg læste et andet sted for nylig – at den tanke med, at vores liv er indrettet 8 – 8 – 8 ikke længere holder. 8 timers søvn, 8 timers fritid, 8 timers arbejde. Det hele er blevet meget mere flydende – alene pĂĄ grund af digitatiliseringen. Vi kan være pĂĄ 24-7. SĂĄ vi er udfordret.

En overskrift som “Ét liv, Ă©n tid, Ă©t menneske” er fin at tænke lidt over. Hvad er det, som giver mening for mig i det ene liv, jeg har og den tid, der er tilmĂĄlt mig.

Det kunne være spændende at have en snak om det 🙂

God torsdag.

Jette