Hold nu op, hvor er det blevet sommer 🙂 med mulighed for at sidde ude under et træ og læse en bog. Sove med åbne vinduer, og høre fuglene synge tidligt som sent. En skøn tid.

Det er også denne tid, hvor der er lidt stille i den digitale verden – for det er bare ikke så spændende at sidde foran computeren hele dagen, når græsset er grønt og vinden lun – så er det skønnere at være ude 🙂

På turen rundt i haven fandt jeg nogle få jordbær, på planter, der står spredt rundt omkring. Uden system overhovedet 🙂 De få bær blev suppleret med lidt bær fra fryseren. Her lå også ribs, som lige kom i brug.

Jordbær/ribs syltetøj (to mikro glas)

150 gr. jordbær

75 gr. ribs

50 gr. sukker

evt. 1 tsk. chiafrø

Kom jordbær og ribs i en lille gryde og drys med sukker og lad dem stå et par timer. Bring så gryden i kog, og lad det simre små fem minutter. Jeg blender mit syltetøj, så bliver det mere ensartet, og og det passer fint her i familien 🙂 Tilsæt så chiafrøene og rør rundt, inden syltetøjet kommes på rene glas, der er skyllet i spiritus (for at forhindre at syltetøjet så let mugner)

Syltetøjet er en let syrlig, og jeg synes det smager dejligt på en hjemmebagt bolle.

Chiafrøene – ja, det var et tip jeg så i en kogebog, hvor det blev brugt i en kompot. Og eftersom frøene suger ret meget væske, så kan de være med til at stivne syltetøjet lidt. Men jeg ved ikke, hvad de gør for holdbarheden – jeg tænker, det er bedst at spise den lille portion syltetøj her inden for et par uger.

Men det vil også være spist inden da 🙂 

På en sommerlig dag.

Jette