Jeg havde en rest mørdej tilbage i køleskabet – og så går jeg ofte og tænker på, hvad kan den nu lige bruges til 🙂

Og jeg kigger ofte forbi på Maja Vases fine side, der bugner med skinnende og flotte små tærter. Så inspirationen til mine små tærter er derfra. Der er blevet eksperimenteret i køkkenet – og kagerne smager fint, men det kunstneriske indtryk – det lader lidt tilbage 🙂

De små mørdejsskaller har jeg lavet tidligere, så opskriften på dem ligger her Og den karamelliserede hvide chokolade har jeg også brugt en gang før – i en dejlig cheesecake

Her kommer opskriften på en lækker ganache med smag af karamel.

Karamelliseret hvid chokoladeganache

60 gr. hvid chokolade

½ dl. piskefløde

1 tsk. glucosesirup

et nip salt

Hak chokoladen og læg den på et stykke bagepapir og bag den ved 120 grader ca. 30 minutter. Rør et par gange undervejs. Køler af.

Kom glucose, salt og piskefløde i en lille gryde og bring det lige til kogepunktet. Det hældes over chokoladen og der røres grundigt. Mit måtte have lidt førstehjælp fra mikroovnen 🙂 Den karamelliserede chokolade er vanskelig at smelte, så en stavblender vil være en god hjælp her. Jeg brugte minihakkeren og det virkede nogenlunde.

Det er en lækker ganache, som smager dejjligt af karamel. Jeg kølede den lidt, inden den kom i de små skaller – dem havde jeg først fyldt med lidt hakkede saltede peanuts. Som pynt er der et par grove saltkorn.

Jeg er sikker på at ganachen også vil smage dejligt både på pandekager og til is 🙂

Det er virkelig små kager, der er tale om her – så man kan roligt spise to 🙂

Må du nyde din onsdag – her er dagen solrig og med skøn blå himmel.

Jette