I dag er der blevet lavet ikoner 🙂 Det er efterhĂĄnden ved at være en tradition, at konfirmanderne – under kyndig vejledning – fĂĄr lavet et lille ikon, billede, over deres selvvalgte konfirmationsord.

Jeg er sikker pĂĄ, at de altid senere kan huske det lille vers, de har valgt. For de har skullet skrive det ned, forklare det – og endelig udtrykke det som billede, fyldt med symboler.

Inden de gik i gang fik de en grundig introduktion af Helle Noer. (læs en artikel med hende her) Hun har været her før, men i ĂĄr var det en ny type ikoner, hun præsenterede. Kors lavet med alutape – og dermed ogsĂĄ et ikon mere i sort og sølv – og ikke sĂĄ farverig som de andre ikoner, mine konfirmander har lavet. Men en spændende teknik, og alle kan være med.

Vi nĂĄede ikke at blive færdige – de fine kors skal limes pĂĄ træplader, som først males sorte. Det gør vi i næste uge. Det projekt kan jeg godt finde ud af at stĂĄ for 🙂

Træpladerne er lavet af menighedsrĂĄdsformanden – han er gammel tømrermester, og har helt styr pĂĄ den del 🙂

Undervejs er der ogsĂĄ en forfriskning – her kommer jeg ind 🙂 SĂĄ der blev bagt smĂĄ boller tidligt i morges. Dejen havde jeg lavet i aftes, stillet den køligt, og sĂĄ var den godt hævet og klar til at blive formet her til morgen. Desuden fik de frugt og juice, sĂĄ jeg tror egentlig, at konfirmanderne syntes, de var blevet taget godt nok hĂĄnd om – lige i dag.

Der skete lige sĂĄ meget andet – sĂĄ billeder af bollerne findes ikke 🙂 Men de smagte godt – var den respons jeg fik, og det var jo dejligt.

PĂĄ torsdag gĂĄr det løs igen – sĂĄ skal det andet hold lave alukors og jeg skal igen bage boller 🙂

God tirsdag.

Jette