Det er langt fra alle cheesecake, der bruger husblas, men en del gør. Og med vegetarer i familien, så er det godt med opskrifter, der styrer uden om netop husblas – da det er et animalsk produkt.

Jeg faldt forleden – i Nettos blad – over en lille fin og lidt anderledes anretning af cheesecake.

Så den måtte jeg prøve, og tænkte, at Peter kunne være testsmager. Han smager ret meget forskelligt, og er ind imellem lidt skeptisk og tøvende. Men denne her var helt ok! 🙂

I min udgave rakte creme og bær til tre desserter.

Cheesecake uden husblas (3 glas)

Bærkompot

100 gr. jordbær og ribs (ca. ½ af hver)

30 gr. sukker

Bærene blandes med sukker, trækker lidt inden det koges til kompot og afkøler. Moses/blendes evt. lidt.

Kiksebunden er erstattet af mandel-havregryns knas – men den traditionelle udgave med smør og digestive kunne også sagtens bruges.

50 gr. sukker

30 gr. havregryn

25 gr. mandelmel

Smelt sukker til lys karamel i en gryde. Tag den af varmen og rør havregryn og mel i inden det hældes ud på bagepapir og afkøler. Hakkes groft inden den bruges. Der er lidt knas i overskud som gemmes til en anden gang.

Karameliseret hvid chokolade

50 g. hvid chokolade

en anelse groft salt

Tænd ovnen på 120 grader. Hak chokoladen groft og læg den på en plade med bagepapir. Bag chokoladen en halv times tid – og rør i den et par gange. Tages ud, drys lidt salt over og køl af. Der er lidt i overskud i denne portion.

Flødeostcreme

100 gr. flødeost

100 gr. creme fraiche 9%

1 spsk citronsaft

1 tsk.. vaniljesukker

30 gr. sukker

Det hele blandes og røres godt sammen – smages lige til 🙂

Saml kagen i fine glas – nederst havrecrumble, så creme, lidt bagt chokolade og øverst bærkompot.

Og du har den lækreste dessert på en skøn sommeraften – eller en anden aften. Desserten kan fint vente en time eller to, inden den serveres.

Her ser du den i morgenfrisk udgave 🙂

Det er ikke en traditionel udgave af en cheesecake, cremen er blød og lækker og bunden sprød og knasende. Men som et alternativ, så er den virkelig god – og smager bare godt 🙂

God torsdag.

Jette