Citron petit four

Før jul købte jeg et net med økologiske citroner – og de var ikke blevet brugt. Derfor blev disse små kager opfundet 🙂 Og de er ret lækre – fyldt med citronsmag

Citron petit four (ca. 20 stk.)Mørdej (ca. 35 små mørdejsskaller)

150 gr. hvedemel (udskift evt. 25. gr. med mandelmel)

75 gr. smør

50 g. flormelis

1 æggeblomme

Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og bland det sammen. Saml dejen med æggeblommen og læg dejen på køl mindst en time.

Arbejdes let igennem og udrulles – ret tyndt. Udstik små runde stykker og kom dem i en petit four bageplade. Bages ved 190 grader ca. 7 – 8 minutter. Afkøler og opbevares i en kagedåse til de skal i brug.

Citronganache

75 gr. hvid chokolade, fint hakket

2 spsk. piskefløde

1½ spsk. citronsaft

Fløde og citronsaft bringes i kog og hældes over den hakkede chokolade. Rør til chokoladen er smeltet. Portionen er så lille, at det kan være nødvendigt lige at bruge mikroovnen til hjælp, for at få al chokoladen smeltet. Ganachen sættes på køl til den skal bruges.

Citronmousse

1 blad husblas

2 dl. piskefløde

½ vaniljestang, korn herfra

2 spsk. flormelis

1 tsk. fintrevet citronskal

1-1½ spsk. citronsaft

Udblød husblas i koldt vandt et kvarters tid. Pisk fløden til blødt skum. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem godt med flormelisen. Rør vaniljesukker og revet citronskal i flødeskummet. Vrid vandet af husblassen og smelt den i mikroovnen. Rør citronsaft i den smeltede husblas og rør et par teskefulde af flødeskummet ud i husblas/citronsaft blandingen (for af afkøle husblassen). Til sidst røres det hele sammen, og moussen kommes i en sprøjtepose og lægges på køl.

Kagerne samles: Kom lidt ganache i bunden af en mørdejsskal og sprøjt lidt mousse på toppen. Drysses evt. med lidt revet citronskal.

Så var der små kager til mine konfirmander og deres nytårskur. De smagte fint – ikke for søde, men med god smag af citron. Nu siger teenagere ikke for meget – så om de helt faldt i deres smag står hen i det uvisse. Men de gjorde et godt indhug i faddet 🙂

I bakspejlet, så måtte dejen til mørdejsskallerne godt være rullet lidt tyndere ud. Det gør jeg næste gang 🙂

Så er vi i gang.

God tirsdag.

Jette

Forrige indlæg

Tilbage fra ferie :-)

Næste indlæg

Linolie til træværk

2 Kommentarer

  1. Låvise

    Øjjj de lyder gode Jette

    Jeg elsker citron så opskrift hermed gemt <3

    Knus

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak – og det glæder mig, at du kan bruge opskriften. Jeg synes også selv, at de blev ret fine – nu får menighedsrådet lige mulighed for at smage med i aften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal