Jeg er egentlig lidt forundret over mig selv – for hvis du husker mig for to år siden, så var jeg meget skeptisk og ikke særlig venlig stemt overfor alt, hvad der bare nærmede sig vegansk! Men der har tiden arbejdet med – som tiden ofte gør i livet – at noget falder på plads og man finder sin egen plads og holdning undervejs.

Jeg bliver dog aldrig veganer – dertil er jeg alt for glad for fløde, og æggene, som mine små silkehøns så trofast leverer, alt imens de rydder op og gør, at madspild undgås.

Men når alt dette er sagt – så er det godt for kloden og for os – at spise mindre kød, end vi gjorde, da jeg var barn.

I morgen aften mødes jeg med børn og mand i Horsens – medbringende vegetarisk aftensmad. Risotto med butternut squash, foccacia og denne smagfulde veganske pesto. Og til dessert en cheesecake, hvor jeg bruger agar agar i stedet for husblas. Den kage kommer der mere om en anden dag.

Inspirationen til denne pesto er fra en kogebog – Flexitarens kogebog – lånt på biblioteket.

Vegansk pesto (1 glas)

½ rød chili

30 gr. soltørrede tomater

25 gr. mandler

2 små fed hvidløg

1 almindelig størrelse basilikum

3/4 dl. olivenolie

1 tsk. citronsaft

salt og peber

Rens chilien og fjern kernerne. Kom chili, tomater (i mindre stykker), mandler og hvidløg i en foodprocessor og hak det hele groft sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør til en lækker pesto. Måske du synes, der skal lidt mere olie i – så kommer du bare det 🙂

Kom pestoen på glas og opbevar i køleskab.

Den smager virkelig godt – jeg troede, at jeg ville savne smagen af parmesan, men det gør jeg ikke.

God og smuk sidste vinterdag.

Jette